Ηράκλειο: Έκαναν κατάληψη επειδή θεωρούν ότι ο δήμαρχος τους είπε ψέματα (Φωτο)

Σε κατάληψη προχώρησαν τις περασμένες ημέρες οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Αγίας Βαρβάρας, καταγγέλλοντας τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο τους.

Θέρμανση, απουσία ηλεκτρονικού εξοπλισμού, συντήρηση κτιρίου και πολλά άλλα προβλήματα κάνουν Γολγοθά την καθημερινότητα των μαθητών στο σχολείο.

Οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη καθώς θεώρησαν ότι ο Δήμαρχος Γόρτυνας τους είπε ψέματα. Στις 17 Οκτωβρίου βρέθηκε στο χώρο του σχολείου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα όπου διαβεβαίωσε τους μαθητές ότι θα λυθεί το θέμα του καυστήρα.

Ωστόσο, η προθεσμία πέρασε και δεν έγινε τίποτα, ενώ σε δεύτερη συνάντηση ο δήμαρχος ανέφερε ότι δεν τους είχε υποσχεθεί τίποτα.

Σήμερα οι μαθητές αποφάσισαν να τερματίσουν την κατάληψη, μετά από παρέμβαση του δημάρχου, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι σήμερα οι μαθητές θα έχουν τον νέο καυστήρα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τα δεκαπενταμελή του Γυμνασίου και του Λυκείου Αγίας Βαρβάρας αναφέρεται:

 

ΟΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΡΥΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Οι καταλήψεις στο ΓΕ.Λ. Αγίας Βαρβάρας συνεχίζονται παρόλο που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει ενέργειες με σκοπό την εξεύρεση της πολυπόθητης λύσης του προβλήματος θέρμανσης ·που απασχολεί το σχολείο μας εδώ και καιρό. Θεωρούμε σημαντικό να γνωστοποιήσουμε ότι λόγος της κινητοποίησής μας είναι οι κενές, όπως αποδείχτηκαν, υποσχέσεις που μας δόθηκαν για την άμεση αντιμετώπιση του προαναφερθέντος προβλήματος. Φυσικά, ως μαθητές του σχολείου — αλλά και ως μέλη του 15μελούς συμβουλίου — έχουμε διαπιστώσει ότι δεν είναι το μοναδικό ζήτημα που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση. Ωστόσο, είναι ένα από τα φλέγοντα λαμβάνοντας υπόψη την εποχή του έτους και τη γεωγραφική θέση του σχολείου μας.Να σημειωθεί εδώ ότι ειδικοί εργαζόμενοι του δήμου διαπίστωσαν ότι ο καυστήρας που υπάρχει αυτή την στιγμή στο σχολείο θεωρείται επικίνδυνος . Όμως ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή:
Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου μια πρώτη επαφή, παρουσία διδασκόντων και της διεύθυνσης του σχολείου, με τον δήμαρχο Γόρτυνας , κατά την διάρκεια της οποίας αναφέρθηκαν όλα τα προβλήματα του σχολείου (θέρμανση, απουσία ηλεκτρονικού εξοπλισμού, συντήρηση κτιρίου και πολλά άλλα) και εξερευνήθηκαν πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης τους. Οι άριστες φαινομενικά προθέσεις και η θετική διάθεση του Δημάρχου μετέπειτα διαψεύσθηκαν, καθώς ο ίδιος αθέτησε τον λόγο του θέτοντας και μη τηρώντας μια προθεσμία που αφορούσε το θέμα της θέρμανσης. Η προθεσμία αυτή έληξε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου. Η αδράνεια και η έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά των αρμοδίων οδήγησε το 15μελές συμβούλιο του σχολείου, μετά από ομόφωνη ψηφοφορία, στην κήρυξη μιας κατάληψης που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, έλαβε χώρα στο χώρο του σχολείου μία δεύτερη συνάντηση με τον Δήμαρχο, ο οποίος αρνήθηκε το γεγονός οτι μας είχε υποσχεθεί την επίλυση του προβλήματος της θέρμανσης μέχρι τις 20 Νοεμβρίου. Όλα αυτά βέβαια έγιναν παρουσία του Συλλόγου Διδασκόντων, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και των συνεργατών του Δημάρχου. Παράλληλα, ειπώθηκε ότι η παραγγελία του καυστήρα είχε πραγματοποιηθεί, ενώ όταν ζητήσαμε το χαρτί παραγγελίας ο Δήμαρχος αρνήθηκε να μας το δώσει λέγοντας οτι δεν του έχουμε εμπιστοσύνη. Την επόμενη μέρα λάβαμε απο τον Δήμο μεσω της διευθύντριας μας το δελτίο παραγγελίας, σύμφωνα με το οποίο η παραγγελία είχε γίνει στις 21 Νοεμβρίου, προφανώς μετά την συνάντηση μας με τον Δήμαρχο . Μετά το τέλος της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση του Δημάρχου και των συνεργατών του στον χώρο του σχολείου ώστε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την σοβαρότητα της κατάστασης.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι τόσο το 15μελές συμβούλιο όσο και οι υπόλοιποι μαθητές του ΓΕ.Λ. Αγίας Βαρβάρας υποστηρίζουμε την κατάληψη από την στιγμή που επιθυμούμε καλύτερες συνθήκες που θα βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Επιπλέον, αποφασίσαμε να συνεχιστεί η κατάληψη έως ότου φτάσει στο σχολείο ο καυστήρας, καθώς ένα πρόβλημα δεν λύνεται με την σιωπή αλλά με την ηχηρή στάση μας . Ελπίζουμε μέσα άπό την επιμονή μας οι αρμόδιοι να δείξουν ουσιαστικό ενδιαφέρον για τα ζητήματα του σχολείου!

Δείτε φωτογραφίες από το σχολείο:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί