ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης ονειρεύεται να παραδώσει τη δημόσια δωρεάν παιδεία στους ιδιώτες

Με αφορμή τη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ για την Παιδεία, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη, ότι δεν μπορεί να απαλλαγεί από τις φιλελεύθερες εμμονές του, ενώ παράλληλα. συνεχίζει να διαδίδει ψεύδη για το άσυλο.

Όλα αυτά, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι όνειρα θερινής νυκτός για την αξιωματική αντιπολίτευση. Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ως εξής:

Από τις νεοφιλελεύθερες εμμονές του κ. Μητσοτάκη δεν γλυτώνουν πια ούτε οι μαθητές του σχολείου, αφού μέχρι κι αυτοί θα πρέπει να διδάσκονται την…επιχειρηματικότητα και να «ασκούνται» σε επιχειρήσεις. Θα διδάσκονται, άραγε, και Βασικές Αρχές Ίδρυσης offshore εταιριών, ή αυτό θα είναι προσφερόμενο μάθημα μόνο για «άριστους»;

Αδιόρθωτος, παρά τη χθεσινή πανωλεθρία του στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να διαδίδει τα γνωστά ψεύδη σχετικά με τον νόμο για το άσυλο. Ας το επαναλάβουμε, μήπως και το καταλάβει: το πανεπιστημιακό άσυλο, όπως ισχύει σήμερα, δεν απαγορεύει την επέμβαση της Αστυνομίας όταν διαπράττονται αδικήματα εντός των πανεπιστημιακών χώρων. Τα 2/3 των περιστατικών βίας εντός των πανεπιστημίων, σημειώθηκαν κατά την περίοδο 2011-2014, όταν δηλαδή, δεν υπήρχε η έννοια του ασύλου.

Κατά τα άλλα, ο αρχηγός της Ν.Δ. επανέλαβε όσα είπε στη ΔΕθ το 2017 και το 2018, και θα ξαναπεί και σε πολλές ακόμα ομιλίες του εκεί, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα μπορούσε, βέβαια, να τα πει και με μια φράση, για να μην κουράζεται κι ο ίδιος: Θα καταργήσει τη δημόσια, δωρεάν Παιδεία, θα απολύσει εκπαιδευτικούς, θα τα δώσει όλα στους ιδιώτες.

Ευτυχώς, η επέλαση του πιο άγριου νεοφιλελευθερισμού στην εκπαίδευση θα μείνει Όνειρο Θερινής Νυκτός ή, αν το προτιμά ο κ. Μητσοτάκης, AMidsummerNight’sDream

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί