Σκάνδαλο C4i: Ο Γιάννος “και ο άλλος της κυβέρνησης Σημίτη” στη δικογραφία για τις μίζες

Το όνομα του πρώην υπουργού Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία για το σκάνδαλο C4i, που διαβιβάστηκε την Παρασκευή στη Βουλή. Ωστόσο η κατάθεση ενός μάρτυρα φέρεται να εμπλέκει και άλλο μέλος του τότε ΚΥΣΕΑ

Στη δικογραφία, σύμφωνα με τις διαρροές, γίνεται λόγος για παθητική δωροδοκία, ενώ επισημαίνεται πως το αδίκημα «τελέστηκε κατά μόνας ή από κοινού άπαξ και κατ’ εξακολούθηση». Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννος Παπαντωνίου έχει κριθεί προφυλακιστέος και για την υπόθεση των φρεγατών «S» με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Τα νέα στοιχεία για την υπόθεση προέκυψαν ύστερα από κατάθεση νέου μάρτυρα, που προσήλθε αυτοβούλως πριν από περίπου ένα μήνα στον εφέτη ειδικό ανακριτή Δημήτρη Ορφανίδη, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο, χειρίζεται την υπόθεση που αφορά στην ανάθεση του έργου το 2003 στην αμερικανική SAIC και μέσω υπεργολαβίας στη Siemens. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο μάρτυρας, άριστος γνώστης του θέματος και των παρασκηνιακών διεργασιών εκείνης της περιόδου, έχει καταθέσει για μίζες που αγγίζουν τα 15 εκ. ευρώ.

Η δικογραφία θα φυλαχθεί σε ειδική αίθουσα όλο το Σαββατοκύριακο και θα ανακοινωθεί στην Ολομέλεια το απόγευμα της Δευτέρας, 26 Νοεμβρίου. Ακολούθως θα δοθεί στα κόμματα. Η Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών θα μπορεί να προχωρήσει στη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί