Κήρυξη πολέμου ΠΑΣΟΚ – Καραμανλικών με… πολυκαιρισμένα σκάνδαλα!

Με κήρυξη πολιτικού πολέμου προς την καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ ισοδυναμεί η Ερώτηση που κατέθεσαν έξι βουλευτές της ΔΗΣΥ στον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, αναφορικά με τη διερεύνηση πτυχών της πολύκροτης υπόθεσης C4I.

Ως πολιτικό παράδοξο γίνεται αντιληπτό το γεγονός ότι πριν λίγα 24ωρα η συγκεκριμένη υπόθεση για το ίδιο κόμμα ήταν απλά ένα πολυκαιρισμένο ζήτημα στα πλαίσια του… νέου βρώμικου 89’!

Οι βουλευτές της ΔΗΣΥ, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γεώργιος Καρράς, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ιλχάν Αχμέτ και Γιάννης Κουτσούκος ζητούν να μάθουν από τον υπουργό Δικαιοσύνης την πορεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε από το 1732/23.10.2017 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών και σύμφωνα με το οποίο οι Προκόπης Παυλόπουλος, Βύρων Πολύδωρας και Χρήστος Μαρκογιαννάκης φέρουν ευθύνες για ζημία του Δημοσίου ύψους 147 εκατ. ευρώ για την υπόθεση C4I.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, την Τετάρτη κλιμάκιο της ΔΗΣΥ θα επισκεφτεί τον Άρειο Πάγο προκειμένου να ενημερωθεί για το αν διαβιβάστηκε η εν λόγω δικογραφία στη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση, ο πολιτικός χειρισμός της ΔΗΣΥ μοιάζει αντιφατικός. Η Χαριλάου Τρικούπη στο άκουσμα του ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών στους Κ. Σημίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη και Β. Μαλέσιου για το C4I έσπευσε να κάνει λόγο για πολιτικές μεθοδεύσεις πίσω από τις έρευνες των αρμόδιων Αρχών, οι οποίες εντάσσονται στον κυβερνητικό σχεδιασμό για επανάληψη του… βρώμικου 89’. Τώρα, όμως, με βάση το αφήγημα περί υπόγειων συνεργασιών ΣΥΡΙΖΑ – Καραμανλικών, το ΚΙΝΑΛ εξαπολύει ευθεία επίθεση στη συγκεκριμένη πτέρυγα της ΝΔ, αποδεχόμενο ουσιαστικά ότι το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού δεν αποτελεί απόπειρα σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων με «ξαναζεσταμένα» σκάνδαλα.

Μέσα σε αυτό το πολιτικό ψηφιδωτό, με ενδιαφέρον αναμένεται και η αντίδραση του Μοσχάτου στις βολές του ΚΙΝΑΛ εναντίον του καραμανλικού μπλοκ. Θα υπερασπιστεί τα πεπραγμένα υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή ή θα συνασπιστεί -δια της σιωπής- με το ΚΙΝΑΛ ο Κυρ. Μητσοτάκης;

Η Ερώτηση εδώ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί