10 χρόνια προσφοράς του “Αιματοκρήτη”: 12.200 φιάλες αίματος προσφέρθηκαν σε ασθενείς του Νομού Ηρακλείου

«2008-2018 10 χρόνια αιμοδοσιών «Αιματοκρήτη»:12.200 φιάλες αίματος προσφέρθηκαν σε ασθενείς του Νομού Ηρακλείου από εθελοντές αιμοδότες του συλλόγου»

 

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος “Αιματοκρήτης” είναι ένα νομικά αναγνωρισμένο σωματείο με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης και σκοπό την προαγωγή ιδεών όπως η εθελοντική αιμοδοσία, η δωρεά οργάνων και η δωρεά αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων (δωρεά μυελού οστών&ομφάλιου αίματος), με κύριες δράσεις την διοργάνωση αιμοδοσιών και ενημερωτικών εκδηλώσεων στο ευρύ κοινό και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ιδρύθηκε το 1985  και αποτελεί τον παλαιότερο εν ενεργεία σύλλογο δωρητών οργάνων στην Ελλάδα, ενώ από το 2008 ανέπτυξε πρότυπο πρόγραμμα ανάπτυξης αιμοδοσίας, χωρίς τράπεζα αίματος, με στόχο οι αιμοδότες να προσφέρουν τακτικά και συνειδητοποιημένα και δημιουργίας μιας νέας γενιάς εθελοντών αιμοδοτών.

Πέρα από κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη, 12.2000 μονάδες αίματος έχουν ήδη προσφερθεί στα δύο νοσοκομεία του Νομού Ηρακλείου, από τους αιμοδότες που συμμετέχουν στις αιμοδοσίες του «Αιματοκρήτη» τα τελευταία χρόνια, χάρη στην σκληρή εθελοντική εργασία των στελεχών και εθελοντών του συλλόγου στο Ηράκλειο και των παραρτημάτων στην Μεσσαρά και την Επισκοπή, φορέων με τους οποίους συνεργαστήκαμε όπως ο Δήμος Ηρακλείου, ο Δήμος Γόρτυνας, Αρχανών-Αστερουσίων, το ΤΕΙ Ηρακλείου, πολιτιστικοί σύλλογοι όπως της Αγίας Βαρβάρας, Ασημίου, Πύργου, Σοκαρά, Βαγιωνιάς, Αυγενικής μεταξύ πολλών άλλων, φίλων και υποστηρικτών.

Ήδη λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου, η κεντρική αιμοδοσία στο Ηράκλειο πραγματοποιείται πλέον δύο φορές το μήνα και συγκεκριμένα κάθε πρώτο και τρίτο  Σάββατο κάθε μήνα και ώρες 9.30-13.30 στο αίθριο της Λότζια, με την στήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού. Σε όλες τις αιμοδοσίες, υπάρχει σχετικό ενημερωτικό περίπτερο καθώς και δυνατότητα δειγματοληψιών σιέλου για όποιον επιθυμεί να γίνει δωρητής μυελού οστών, σε μια προσπάθεια υποστήριξης ανθρώπων με λευχαιμία σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας, καθώς και περίπτερο συμπλήρωσης καρτών δωρητών οργάνων.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗ» ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ-2019

«Η εθελοντική αιμοδοσία μας ενώνει: αιμοδοτούμε μαζί»

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» καλεί φορείς, συλλόγους και ομάδες που ενδιαφέρονται να ενημερώσουν τα μέλη τους για την εθελοντική αιμοδοσία, τα δωρεά μυελού οστών και τη δωρεά οργάνων και να διοργανώσουμε από κοινού εθελοντικές αιμοδοσίες και δράσεις, μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6978-247010, 2810-239773 και στο email aimatocritis@hotmail.com.

Τονίζουμε ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δεν “διαχειρίζονται” το αίμα που συλλέγεται. Κάθε εθελοντής αιμοδότης λαμβάνει κάρτα αιμοδότη με την οποία μπορεί να καλύψει μελλοντική ανάγκη δική του ή συγγενή.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ http://aimatocritis.blogspot.gr/ ή στα social media https://www.facebook.com/aimatocritis/

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί