Στον Καθηγητή Μαθηματικών Απ. Γιαννόπουλο, το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας του ΙΤΕ

Στις 29 Νοεμβρίου 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18.30, στην αίθουσα της παλαιάς Βουλής στην Αθήνα, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος θα απονείμει το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην των Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού, στον Καθηγητή Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Απόστολο Γιαννόπουλο. Το έργο του τιμώμενου θα παρουσιάσει η Καθηγήτρια, κ. Σουζάννα Παπαδοπούλου.

Μετά την απονομή του βραβείου, θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Απόστολου Γιαννόπουλου με θέμα:

«Η μεγάλη οικογένεια των φοιτητών των Μαθηματικών στην Ελλάδα: τυχαιότητα και μοτίβα»

O Απόστολος Γιαννόπουλος είναι Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος του ιδίου Τμήματος (1986) και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης (1993).

Προηγουμένως ο κ. Γιαννόπουλος είχε εργαστεί για το Case Western Reserve University, Institute for Advanced Study (Princeton), Mathematical Sciences Research Institute (Berkeley), Oklahoma State University και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η ερευνητική του περιοχή είναι η γεωμετρική συναρτησιακή ανάλυση, κυρτή γεωμετρία, πιθανοθεωρητικές μέθοδοι στην ανάλυση.  Είναι συν-συγγραφέας δύο μονογραφιών με θέμα τη Γεωμετρία των ισοτροπικών κυρτών σωμάτων και την Ασυμπτωτική γεωμετρική ανάλυση, οι οποίες έχουν εκδοθεί από την American Mathematical Society.

Έχει επιβλέψει έντεκα διδακτορικές διατριβές, με δύο ακόμα σε εξέλιξη, και τριάντα μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες στην περιοχή της Μαθηματικής Ανάλυσης.

Φέτος συμπληρώνονται είκοσι οκτώ χρόνια από τη θέσπιση του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας που είναι ο μοναδικός θεσμός στην Ελλάδα που επιβραβεύει κάθε χρόνο την αριστεία και την αφοσίωση ακαδημαϊκών δασκάλων στην Πανεπιστημιακή Διδασκαλία.

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) θέσπισε αυτό το Βραβείο για να τιμήσει τη μνήμη των ερευνητών του και καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού. Και οι δύο τους υπήρξαν λαμπροί επιστήμονες με διεθνή αναγνώριση, που χάθηκαν άδικα το 1990.

Η επιλογή του βραβευόμενου γίνεται από επιτροπή διακεκριμένων ακαδημαϊκών δασκάλων, που αντιπροσωπεύουν όλες τις κύριες γνωστικές περιοχές της Επιστήμης.  Ο κάθε βραβευόμενος, μετά την επιλογή του, γίνεται αυτόματα και μέλος της Επιτροπής.

Για περαιτέρω πληροφορίες:

Μαυραντώνη Καλλιρόη

Επιτροπή Βραβείου Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού

Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)

Τηλ.: 2810391509

Email: kalliroi@admin.forth.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί