Ν. Ηγουμενίδης: Η πολιτική πρόταση της ΝΔ καταστρέφει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας

«Όσο και αν ομορφαίνουν την εικόνα της πολιτικής που ακολούθησαν, αυτή οδήγησε σε καταστροφή του παραγωγικού δυναμικού της χώρας», ανέφερε για τη στάση της ΝΔ ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, σημειώνοντας επίσης ότι «Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη η ικανότητα ορισμένων συναδέλφων ή ορισμένων πολιτικών χώρων, να παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο». 

Κατά την τοποθέτηση του ο βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρθηκε διεξοδικά στις δύο εκ διαμέτρου αντίθετες γραμμές ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας για τις θετικές διατάξεις του νομοσχεδίου:

«Σήμερα το ότι ερχόμαστε και ξεψηφίζουμε κάποια από τα μέτρα, πρώτα από όλα και κυρίως επιβεβαιώνει – και σκόπιμα δεν αναφέρονται σε αυτό ούτε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. ούτε ο εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ότι πράγματι τον Αύγουστο του 2018 ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής έκλεισε, και σήμερα μπορούμε σε κάποια θέματα να χαράσσουμε πολιτική ενταγμένη στο τι και πως θέλουμε».

«Η χώρα έφτασε εκεί που έφθασε, και δεν είναι να το περνάμε έτσι, γιατί κάποιοι κυβερνούσαν τη χώρα, κάποιοι έπαιρναν αποφάσεις και την οδήγησαν εκεί και έχουν σοβαρές ευθύνες εδώ, οι κυβερνήσεις τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που φθάσαμε στο πρώτο μνημόνιο. Το κρατικό πορτοφόλι έχει δύο δρόμους, είτε τη μείωση των εξόδων του είτε την αύξηση των εσόδων του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ηγουμενίδης.

Σχετικά με την πολιτική γραμμή της μείωσης των εξόδων εξήγησε: «Σε σχέση, λοιπόν, με το πρώτο μνημόνιο οι κυβερνήσεις της Ν.Δ., του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή της συνεργασίας τους, προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν γενικά με μείωση των εξόδων. Είναι η γραμμή που οδηγούσε λιγότερα έξοδα σε απολύσεις, λιγότερα έξοδα σε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, λιγότερα έξοδα σε μείωση των μισθών, λιγότερα έξοδα σε μείωση των συντάξεων».

Εξηγώντας την συντηρητική πολιτική γραμμή και τη στάση των εκπροσώπων της, τόνισε: «Αυτό που κρύβουν πολύ σκόπιμα χαϊδεύοντας τα αφτιά των ανθρώπων και της κοινωνίας που ματώνει και με τη φορολογία είναι, ότι οι μηδενικοί φόροι, οι λιγότεροι φόροι σημαίνουν μηδενικό κοινωνικό κράτος ή λιγότερο κοινωνικό κράτος, σημαίνουν λιγότερη παιδεία, λιγότερη υγεία, σημαίνει πρακτικά, ότι αν δεν έχεις λεφτά και αρρωστήσεις, πέθανες».

 Ο Νίκος Ηγουμενίδης ανέφερε ότι απέναντι στη γραμμή της συντηρητικής παράταξης στέκεται η πολιτική γραμμή που ακολούθησε και ακολουθεί η Αριστερά: «Εμείς πιστεύουμε και ακολουθήσαμε μία γραμμή αύξησης των εσόδων του κράτους ακολουθώντας μια πολιτική γενικά μοιράσματος και αναδιανομής του πλούτου με βάση αυτή την φορολογική πολιτική».

Για την πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Προφανώς, εφαρμόσαμε αυτή τη γραμμή που επαναλαμβάνω, ότι είναι σε αντίθεση με τη νεοσυντηρητική πολιτική, σε συνθήκες μιας πολιτικής ήττας και τέτοια ήταν το καλοκαίρι του 2015 και γνωρίζοντας, ότι μας επιβάλλουν οι δανειστές μας – δεν ήταν φίλοι μας, δεν είναι φίλοι μας, όμως αυτός είναι ο συσχετισμός δυνάμεων – μια πολιτική, την οποία υποχρεωθήκαμε σε κάποια σημεία της να ψηφίσουμε και να επιλέξουμε»..

Κλείνοντας την αναφορά του απέναντι στις δύο διαφορετικές γραμμές που συγκρούονται, παρατήρησε: «Η ουσία παραμένει πάντως, δεν έχουμε καμία συμφωνία με την πολιτική της Ν.Δ.. Απεναντίας, είμαστε σε εκ διαμέτρου αντίθετη θέση, πιστεύουμε ότι πράγματι, σήμερα, κινούμαστε στην κατεύθυνση της αύξησης των εσόδων του κράτους, αλλά με άλλες δυνατότητες που μας ανοίγει η οικονομία και η πορεία της και θα ξεψηφίζουμε μνημονιακά μέτρα ανάλογα με το πώς θα προχωράει η οικονομία μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί