Ηράκλειο: Τον έπιασαν να φορτώνει εκατοντάδες λαθραία πακέτα τσιγάρα – Έρευνα του Λιμενικού στο σπίτι του

Στη σύλληψη ενός 43χρονου αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα προέβησαν, βραδυνές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών, ο ανωτέρω κατελήφθη  να τοποθετεί στο υπό ιδιοκτησίας του Ι.Χ.Ε. όχημα, επτακόσια εβδομήντα πακέτα τσιγάρα και τριάντα συσκευασίες καπνού των πενήντα γραμμαρίων έκαστη, διαφόρων επωνυμιών,  τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Πρωινές ώρες σήμερα, ακολούθησε νομότυπη κατ΄ οίκον έρευνα, όπου βρέθηκαν επιπλέον τετρακόσια τριάντα (430) πακέτα τσιγάρα και είκοσι πέντε συσκευασίες καπνού των πενήντα γραμμαρίων έκαστη, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία επίσης δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω καπνικά προϊόντα, καθώς και το Ι.Χ.Ε. όχημα.
Σύμφωνα με το Τελωνείου Ηρακλείου, το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων  εξακοσίων πενήντα οκτώ  ευρώ και εξήντα οκτώ λεπτών (€5.658,68).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί