Η πρώτη παραίτηση υπουργού της Μέι – Διαφώνησε με το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit

Πρώτη απώλεια για τη Βρετανίδα πρωθυπυργό Τερέζα Μέι. Ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για την Βόρεια Ιρλανδία, ο συντηρητικός Σέλις Βάρα, ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται εξαιτίας της διαφωνίας του με το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit που συνομολογήθηκε από την κυβέρνησή του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν μπορώ να υποστηρίξω τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση», εξηγεί ο κ. Βάρα στην επιστολή παραίτησής του που αναρτήθηκε στο λογαριαμσό του στο Twitter και πρόσθεσε: «Με μεγάλη θλίψη και λύπη υπέβαλα την παραίτησή μου ως υπουργού της Βόρειας Ιρλανδίας στην πρωθυπουργό. Αντίγραφο της επιστολής μου επισυνάπτεται. Ήταν χαρά μου και προνόμιο να υπηρετήσω στο Γραφείο της Βόρειας Ιρλανδίας και θα αγαπώ πάντα τις πιο όμορφες αναμνήσεις».

Ο Βάρα τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο υπουργείο στις 23 Ιουλίου του 2018 και η παραίτησή του έρχεται ως συνέχεια της επίτευξης συμφωνίας για τους βασικούς όρους εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.

Μπορεί λοιπόν, κυβερνητικές πηγές της Μέι, να διέψευδαν χθες μετά το κρίσιμο υπουργικό ότι υπήρξαν απειλές για παραιτήσεις, ωστόσο διαρροές από ξένους ανταποκριτές ανέφεραν ότι αρκετοί βουλευτές διαφώνησαν και έστειλαν επιστολή με την οποία αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους στην Μέι.

Σημειώνεται ότι αν οι επιστολές φτάσουν τις 48, θα μπορούσε να ξεκινήσει διαδικασία αμφισβήτησης της ηγεσίας της.

Δείτε ακόμη: Στις 25 Νοεμβρίου η Σύνοδος Κορυφής για το Brexit

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί