Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Αλλοπρόσαλλες οι προτάσεις σας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – ΒΙΝΤΕΟ

«Πέραν των αντιρρήσεών σας σε κάποια πράγματα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν αλλοπρόσαλλες οι προτάσεις οι οποίες καταθέσατε για τη Συνταγματική Αναθεώρηση», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

«Αυτό που προτείνετε δεν είναι αναθεώρηση, μήπως είναι συντακτική συνέλευση;», διερωτήθηκε και κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι προτείνει διαδικασία εκφυλισμού της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

«Οι διαρροές σας έλεγαν ότι δεν είναι ώριμο να προχωρήσουμε σε αναθεώρηση και έρχεστε τώρα και προτείνετε να αναθεωρήσουμε πάνω από τα μισά άρθρα του Συντάγματος. Μήπως θέλετε να ξαναφτιάξουμε το Σύνταγμά μας;», είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε επιπλέον «εμείς ΣΥΡΙΖοποιούμε το Σύνταγμα όταν εμπεριέχουμε πρόταση που εσείς κ. Μητσοτάκη έχετε συνυπογράψει;», ενώ απευθυνόμενος εκ νέου στον κ. Μητσοτάκη, ανέφερε: «Σας τράβηξε το αυτί η πτέρυγα του ΛΑΟΣ και αλλάξατε γνώμη στο θέμα με την Εκκλησία;».

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι «δεν έκανα μόνος μου τη συμφωνία. Δεν σέβεστε τον Αρχιεπίσκοπο; Πρόχειρη συμφωνία έκανε; Δεν έχετε ούτε ιερό ούτε όσιο προκειμένου να κάνετε αντιπολίτευση».

Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι «θέλετε και μικρό δημόσιο και τους 10.000 ιερείς να βρίσκονται στην θέση τους» για να επισημάνει ότιη πρόταση της Ν.Δ. για ιδιωτικά πανεπιστήμια θα επιφέρει υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας.

Απαντώντας στα βέλη του κ. Μητσοτάκη για ζητήματα οικονομίας, ο Πρωθυπουργός είπε ότι «η ζωή η ίδια διαψεύδει όλες τις προβλέψεις περί μη καθαρής εξόδου».

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί