Τουρκικό βίντεο δείχνει ξυλοδαρμό μεταναστών από Έλληνες αστυνομικούς

Ερωτήματα προκαλεί βίντεο που δημοσίευσε η τουρκική ιστοσελίδα Edirne Haberler, που δείχνει Έλληνες αστυνομικούς στον Έβρο να συλλαμβάνουν μετανάστες, να τους ξυλοκοπούν και να τους επαναπροωθούν στην Τουρκία. Έλληνες αστυνομικοί διαψεύδουν το περιστατικό και κάνουν λόγο για fake news.

Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα το βίντεο τραβήχτηκε πριν δύο χρόνια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα σε αυτό φαίνονται μετανάστες από την Υεμένη και την Παλαιστίνη που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα στον Έβρο, συνελήφθησαν όμως από Έλληνες αστυνομικούς. Το ρεπορτάζ αναφέρει συγκεκριμένα ότι οι αστυνομικοί έγδυσαν τους μετανάστες και αφού τους χτύπησαν τους ανάγκασαν να γυρίσουν στην Αδριανούπολη με τα πόδια.

«Δεν θα πιστέψουμε τι λένε οι Τούρκοι, μπορούν να το διαχειρίζονται όπως θέλουν. Δεν γνωρίζουμε κάτι, και τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν υιοθετούνται από τους Έλληνες Αστυνομικούς σε καμία περίπτωση», δήλωσε στο Έθνος ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης Χρήστος Τουφάκης για το συμβάν.

Ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς δήλωσε ότι: «Αποκλείεται να έχει γίνει κάτι τέτοιο από αστυνομικούς στον Έβρο. Πρόκειται για τουρκική προπαγάνδα. Δεν το γνωρίζω, αλλά λέω με σιγουριά ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ορεστιάδας, Ηλίας Ακίδης, χαρακτήρισε το περιστατικό «στημένο», επισημαίνοντας πως «Έλληνες αστυνομικοί ποτέ δεν τα κάνουν αυτά, το λέω κατηγορηματικά».
Δικηγόροι από τον Έβρο οι οποίοι ρωτήθηκαν από το ethnos.gr για το περιστατικό τόνιζαν ότι πρόκειται για επικοινωνιακό παιχνίδι της Τουρκίας και το βίντεο είναι «fake».Σύμφωνα με τους ίδιους, το βίντεο είναι ψεύτικο γιατί δείχνει τους μετανάστες να κάθονται γυμνοί και ακριβώς από πίσω τους να πίνουν αμέριμνα καφέ θαμώνες της περιοχής του Έβρου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί