Νέα καταγγελία της ΔΑΣ για τις αρχαιρεσίες του ΕΚΗ

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, μέσω της οποίας καταγγέλλει την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, εφτά ημέρες μετά από την εκλογοαπολογιστική συνέλευση.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

7 ημέρες έχουν περάσει από την εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΕΚΗ και την εκλογή εφορευτικής επιτροπής και ακόμα δεν της έχει επιδοθεί το μητρώο των σωματείων και των αντιπροσώπων βάση του οποίου θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες στις 17-18 & 19 του Νοέμβρη.

Η κατρακύλα της απερχόμενης πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚΗ δεν φαίνεται να έχει σταματημό.

Μετά από ένα συνέδριο παρωδία, τις πλούσιες αποκαλύψεις για παρατυπίες, νοθείες, πλαστογραφίες κ.α που ήρθαν στην επιφάνεια από καταγγελίες τις ΔΑΣ και τον παραταξιακό εμφύλιο για τις καρέκλες της πλειοψηφούσας παράταξης, τώρα έρχεται να προστεθεί και η μη επίδοση του μητρώου των αντιπροσώπων στην εφορευτική επιτροπή, το οποίο έπρεπε να έχει παραλάβει αμέσως μετά την εκλογή της.

Αλήθεια, για ποιο λόγο δεν έχει επιδοθεί εδώ και μία εβδομάδα; Σε τίνος τα χέρια βρίσκεται και πώς διασφαλίζεται ότι δεν «αλλάζει» ανάλογα με τις ανάγκες των κατόχων τους ;

Αυτά που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου δεν τιμούν ούτε την ιστορία του Κέντρου, ούτε το συνδικαλιστικό κίνημα.

Καλούμε την εργατική τάξη του νομού να καταδικάσει και να απομονώσει αυτούς που τόσα χρόνια κάθονται στο σβέρκο των εργατών και εκφυλίζουν θεσμούς που η εργατική τάξη έχυσε ποτάμια αίματος για να κατακτήσει.

Καλούμε τον κάθε αντιπρόσωπο ξεχωριστά, να μην συμμετάσχει σε αυτό τον εκφυλισμό, να στηρίξει τα ψηφοδέλτια της ΔΑΣ ακόμα και αν δε συμφωνεί σε όλα μαζί μας, για ένα εργατικό κίνημα μαζικό, δυναμικό, που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της τάξης μας και όχι της μεγαλοεργοδοσίας, των κυβερνήσεων και των κομμάτων που την υπηρετούν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί