«Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση» ξεκινά στο Ηράκλειο (VIDEO &PHOTOS)

Με ιδιαίτερα μεγαλη συμμετοχή ξεκίνησε από το Ρέθυμνο στις αρχές Νοεμβρίου και συνεχίστηκε την περασμένη Δευτέρα στα Χανιά, η έναρξη των σεμιναρίων διδασκαλίας ρυθμού και κρουστών που γίνονται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Οι συναντήσεις για το Ηράκλειο έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 21 Νοεμβρίου.

«Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση μέσα από μια ολιστική προσέγγιση’’, είναι ο τίτλος των εξαιρετικά καινοτόμων και πρωτοποριακών σεμιναρίων διδασκαλίας ρυθμού και κρουστών που αποτελούν ουσιαστικά μια βιωματική εμπειρία για την ενεργητική ακρόαση και δημιουργία.

Έτσι η συμμετοχή έφτασε τα 530 άτομα αλλά φέτος έχει ήδη ξεπεραστεί ο αριθμός κι όσοι θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή στο Ηράκλειο, θα πρέπει να το πράξουν άμεσα.

Να σημειωθεί πως υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός συμμετεχόντων και για αυτό είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο e-mail: rythmoskrousta@gmail.com. Τα στοιχεία που απαιτούνται είναι όνομα, επώνυμο, ιδιότητα και τηλέφωνο.

Στην πλειονότητά τους οι μετέχοντες είναι εκπαιδευτικοί Γενικής και Ειδικής Αγωγής όλων των ειδικοτήτων, φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης αλλά το πρόγραμμα είναι ανοικτό στη συμμετοχή και εκεινων που δεν ανήκουν στις ειδικότητες αυτές. η συμμετοχή είναι δωρεάν και χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Όλοι έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν προσωπικές, κοινωνικές και επαγγελματικές δεξιότητες μέσα από την διερεύνηση της σχέσης τους με τον ρυθμό, τη μουσική και τα κρουστά.

Το καινοτόμο, ερευνητικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας με την τέχνη του ρυθμού, έχει κεντρικό εισηγητή τον μουσικό Γιάννη Παπατζανή και επιστημονικό υπεύθυνο τον επίκουρο καθηγητή Θεατρολογίας του τμήματος Φιλολογίας στον τομέα Θεατρολογίας – Μουσικολογίας Μανώλη Σειραγάκη. Υλοποιείται σε συνεργασία με το εργαστήρι Ψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό τμήμα της σχολής Ηλία Κουρκούτα και το εργαστήριο Κοινωνικής και Οπτικής Ανθρωπολογίας με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Γεώργιο Νικολακάκη.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί