Υπόθεση δολοφονίας της μικρής Άννυ: Ο πατέρας αρνείται ότι τη δολοφόνησε, αλλά παραδέχεται ότι την τεμάχισε

Περίπου 3,5 χρόνια μετά τη φρικτή δολοφονία της μικρής Άννυ μέσα στο διαμέρισμα – σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα, ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας (δεύτερος βαθμός) η ακροαματική διαδικασία για τη συγκλονιστική αυτή υπόθεση, η οποία είχε προκαλέσει σοκ στο Πανελλήνιο, όταν αποκαλύφθηκε τον Απρίλιο του 2015.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας αλλά και την απόφαση που εξέδωσε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, το 4χρονο κοριτσάκι έφυγε από τη ζωή με τον πλέον φρικιαστικό τρόπο. Ο 29χρονος Στανισλάβ Μπακατσίεφ (Σάββας), πατέρας του παιδιού ομολόγησε ότι την τεμάχισε. Όπως ο ίδιος είχε πει στην απολογία του στη δίκη σε πρώτο βαθμό, βρήκε την κόρη του νεκρή και τότε ο φίλος του και συγκατηγορούμενος του πλέον Νικολάι Αχμεντόφ (Νίκι) του είπε να την τεμαχίσει για να την εξαφανίσει, διότι θα είχε μπλεξίματα με την Αστυνομία καθώς ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε αποφανθεί πως οι Στανισλάβ Μπακατσίεφ και Νικολάι Αχμεντόφ διέπραξαν από κοινού τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού χωρίς, μάλιστα, τη συμμετοχή αγνώστου δράστη. Και οι δυο κατηγορούμενοι είχαν καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Στην μητέρα της μικρής Άννυ, Δημητρίνα Μπορίβα, η οποία αντιμετώπιζε την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο είχε επιβληθεί κάθειρξη έξι ετών με αναστολή.

Πλέον η υπόθεση δικάζεται σε δεύτερο βαθμό και σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας κατέθεσαν η γιαγιά και ο παππούς της 4χρονης που την μεγάλωσαν μέχρι την ηλικία των 3,5 χρόνων. Και οι δυο ανέφεραν στις καταθέσεις τους πως έμαθαν για την εξαφάνιση της Άννυ από τη μητέρα του παιδιού ενώ το γεγονός της δολοφονίας της μικρής το πληροφορήθηκαν από την τηλεόραση.

Η γιαγιά και ο παππούς της Άννυ ανέφεραν πως το ζευγάρι που είχε έρθει στην Ελλάδα για να βρει δουλειά και επισκεπτόταν την κόρη του στη Βουλγαρία κάθε τρεις μήνες. Και οι δυο ανέφεραν πως δεν είχαν αντιληφθεί όμως πως ο πατέρας της 4χρονης ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

«Καλό παιδί που εμπλέκεται με κακές παρέες» χαρακτήρισε τον γιο της η μητέρα του Σάββα και υποστήριξε: «Δεν τον θεωρώ ικανό να σκοτώσει το παιδί του. Το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν ότι το παιδί χάθηκε. Δεν πιστεύω ότι ο Σάββας έκανε κάτι». Μάλιστα, η ίδια είπε απευθυνόμενη στην πρόεδρο του δικαστηρίου: «Ο γιος μου είναι ένα πολύ καλό παιδί, σας παρακαλώ…».

Για την μητέρα της μικρής Άννυ μίλησε στο δικαστήριο ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρισκόταν η μητέρα της 4χρονης και κατηγορουμένη στην υπόθεση, όταν έμαθε για τη δολοφονία του παιδιού της. Ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο κ. Σούρας: «Η κατηγορούμενη ήταν εξαντλημένη, ήθελε να αυτοκτονήσει. Είδα μια γυναίκα διαλυμένη, καταρρακωμένη. Εξέφρασε τον πόνο της με το κλάμα και την απελπισία της. “Φέρτε μου το παιδί πίσω, πείτε μου ότι δεν είναι αλήθεια».

Με την έναρξη της διαδικασίας οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ειδικότερα, ο πατέρας της Άννυ αρνήθηκε ότι τη δολοφόνησε, παραδέχτηκε όμως ότι τεμάχισε το πτώμα. Ο συνήγορός του, μάλιστα, δήλωσε ότι θα ζητήσει την μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που αντιμετωπίζει, σε θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 6 Δεκεμβρίου.

lawandorder.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί