Μουσικό εργαστήριο «Ήχοι-Φύση…Μουσική!» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης το Σάββατο 17 Νοεμβρίου, ώρα 10:30,
ξεκινά το μουσικό εργαστήριο «Ήχοι-Φύση…Μουσική!»

Το εργαστήρι «Ήχοι-Φύση…Μουσική!» της Σταυρούλας Χριστοδουλοπούλου απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών τα οποία χρησιμοποιώντας μουσικά όργανα, όπως ταμπουρίνα, μαράκες, καστανιέτες, ανακαλύπτουν τον αρμονικό κόσμο της μουσικής.

Τα παιδιά οικειώνονται τη φύση, σαν το ευρύτερο σπίτι τους, μέσα στο οποίο υπάρχουν, αναπτύσσονται και δημιουργούν χρησιμοποιώντας τους πόρους της με σεβασμό και οικονομία, αξίες που έχει ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ ο πλανήτης μας!

Επόμενο εργαστήριο εφήβων :  «Ας παίξουμε σινεμά» της Βίκης Χρηστάκη, Σάββατο 24 Νοεμβρίου, ώρα 12:00 – 14:00

Περισσότερες πληροφορίες για κάθε πρόγραμμα

Ήχοι-Φύση…Μουσική! – 17 Νοεμβρίου 2018

Σχεδιασμός και υλοποίηση:  Σταυρούλα Χριστοδουλοπούλου

Οι σπίνοι –tutti τραγουδούν;

Ο TRex sola-ρει;

Μπορεί η φωνή του μπούφου να συμμετέχει σε χορωδία;

Θα ήταν οι χελώνες ντράμερς;

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ηχοι-Φύση..Μουσική!» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών τα οποία, μέσα από το παιχνίδι, συναντούν τον ρυθμό μέσα στον λόγο, το τραγούδι και τον χορό και κινούνται στον χώρο του μουσείου με μέσο τη μουσική. Χρησιμοποιώντας μουσικά όργανα, όπως ταμπουρίνα, μαράκες, καστανιέτες, εμπνέονται από προϊστορικά και σύγχρονα ζώα ανακαλύπτουν μέσα από τον αρμονικό κόσμο της φύσης τον κόσμο της μουσικής. Το πρόγραμμα βασίζεται στις θεωρίες των δασκάλων του μουσικού παιχνιδιού, τεχνικές των Orff, Kodaly και Dalcroze , σε συνδυασμό με τη διδασκαλία των αρχών της παραδοσιακής και της κλασικής μουσικής.

Ελάτε να ανακαλύψουμε τους ήχους της φύσης, που κρύβονται στα όρη, στα νερά, στα δάση!

Χρήσιμες πληροφορίες

Αριθμός συναντήσεων: 6

Διάρκεια: 1 ώρα (Σάββατο 10:30 – 11:30 μ.μ.)

Κόστος συμμετοχής (για όλα τα εργαστήρια του κύκλου):  80€

Μέλη του Συλλόγου Φίλων ΜΦΙΚ: 70€

Δηλώσεις συμμετοχής

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 14:00, στο τηλέφωνο 6992337927, με την κ. Σταυρούλα Χριστοδουλοπούλου, Εκπαιδευτικό– Μουσικό- Ερμηνεύτρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και υπεύθυνη Σχεδιασμού του Εκπαιδευτικού Εργαστηρίου Μουσικοκινητικής «Ηχοι-Φύση..Μουσική!»

Ας παίξουμε σινεμά! – 24 Νοεμβρίου 2018

Σχεδιασμός και υλοποίηση:  Βίκη Χρηστάκη

Κάθε φορά που κοιτάς τους δεινόσαυρους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης σκέφτεσαι το Jurassic Park;

Πας σινεμά κάθε εβδομάδα και λατρεύεις τις ταινίες και το μαγικό τους σύμπαν;

Έλα στο Μουσείο και γράψε το δικό σου σενάριο. Γίνε ηθοποιός, σκηνοθέτης, διευθυντής φωτογραφίας και γνώρισε και άλλους που αγαπάνε τον κινηματογράφο και φτιάξε μαζί τους μια φοβερή ταινία. -Φώτα! Κάμερα και…Πάμε!

Τα εργαστήρια κινηματογράφου «Ας παίξουμε σινεμά» καλούν τους εφήβους, 11 έως 16 ετών, να ανακαλύψουν τα εργαλεία, τα επαγγέλματα και την αφήγηση της 7ης τέχνης. Μέσα από δημιουργικές και συλλογικές διαδικασίες γνωρίζουν τα τέσσερα θεμελιώδη στάδια δημιουργίας μιας κινηματογραφικής ταινίας: το σενάριο, την παραγωγή, τη σκηνοθεσία και το μοντάζ. Παρακολουθούν αποσπάσματα από κλασικές κινηματογραφικές παραγωγές και συνεργάζονται για να φτιάξουν μια ταινία μικρού μήκους παίρνοντας αφορμή από τα εκθέματα και τους επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης! Τα εργαστήρια ολοκληρώνονται με την προβολή των ταινιών μικρού μήκους που έφτιαξαν οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια των 10 συναντήσεων στο ΜΦΙΚ.

Χρήσιμες πληροφορίες

Αριθμός συναντήσεων: 10

Διάρκεια: 2 ώρες (Σάββατο 12:00 – 14:00 μ.μ.)

Κόστος συμμετοχής (για όλα τα εργαστήρια του κύκλου):  140€

Μέλη του Συλλόγου Φίλων ΜΦΙΚ: 120€

Δηλώσεις συμμετοχής

Υποδοχή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης,
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00-15:00, 2810-393630, κ. Στέλλα Χαιρέτη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί