Μαξίμου: Πάλι έρμαιο των ακροδεξιών ο Μητσοτάκης

Με αφορμή τις δηλώσεις του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Κυρανάκη, «ότι η ΝΔ θέλει να παραμείνουν δημόσιοι υπάλληλοι οι κληρικοί» το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για αντιπολίτευση-έρμαιο των ακροδεξιών καθώς «πρωτοκλασάτα στελέχη της, προεξαρχόντων του Αντιπροέδρου της, Άδωνι Γεωργιάδη, του Μάκη Βορίδη και εσχάτως του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ακυρώνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τάσσονται κατά της πρότασης συμφωνίας.»

Ειδικότερα, το Μαξίμου τονίζει: «Μετά την ανακοίνωση της πρότασης συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας η ΝΔ εξέφραζε επισήμως την ικανοποίησή της, διεκδικώντας μάλιστα  και την πατρότητα της πρότασης συμφωνίας.

Χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες για να επιβεβαιωθεί ποιος κάνει κουμάντο στη ΝΔ. Το ένα μετά το άλλο, πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, προεξαρχόντων του Αντιπροέδρου της, Άδωνι Γεωργιάδη, του Μάκη Βορίδη και εσχάτως του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ακυρώνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τάσσονται κατά της πρότασης συμφωνίας.

Δεν περιμένει κανείς ότι ο κ. Μητσοτάκης θα μπορέσει να επιβληθεί στους ακραίους που ελέγχουν το κόμμα του και στους υπόγειους σχεδιασμούς τους.

Περιμένουμε ωστόσο από τον κ. Μητσοτάκη μία ξεκάθαρη απάντηση: Η ΝΔ παραμένει υπέρ της πρότασης συμφωνίας με την Εκκλησία της Ελλάδος ή για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας ο κ. Μητσοτάκης έγινε πάλι έρμαιο των ακροδεξιών;»

Τι είπε ο Κυρανάκης

“Δεν μας δεσμεύει η εξαγγελία των 10.000 προσλήψεων” δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κυρανάκης μιλώντας στον News24/7 στους 88,6.

Και τόνισε: “Η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου αφορά τη μισθοδοσία των κληρικών. Ο κ. Τσίπρας μιλά για διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας που όμως δεν υπάρχει αφού ο μισθός των κληρικών θα δίνεται από το Δημόσιο. Εμείς θέλουμε να παραμείνουν δημόσιοι υπάλληλοι οι κληρικοί. Οι διαπραγματεύσεις έγιναν εν κρυπτώ, ερήμην του κλήρου. Δεν προκύπτει από πουθενά δημοσιονομικός χώρος για 10.000 προσλήψεις. Με κυβέρνηση ΝΔ θα ισχύσει ο κανόνας 5 προς 1, δεν μας δεσμεύει η εξαγγελία των 10.000 προσλήψεων. Δεν είχαμε καμία ενημέρωση, ξαναείδαμε μια πρόχειρη συμφωνία όπως εκείνη των Πρεσπών”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί