Κρήτη: Εξέταση εμπειρογνωμόνων στην δίκη των αστυνομικών για τον θάνατο του 18χρονου

Με την κατά αντιπαράσταση εξέταση των εμπειρογνωμόνων συνεχίζεται σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης του τραγικού θανάτου του 18χρονου Γερομαρκάκη.

Σύμφωνα με το anatolh.com, η υπόθεση του θανάτου και των αιτίων που προκάλεσαν την απώλεια του νεαρού, χωρίστηκε στις 25 Οκτωβρίου σε δύο διαφορετικές υποθέσεις από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νεάπολης.

Η υπόθεση

Ο θανάσιμος τραυματισμός του 18χρονου Μανόλη Γερομαρκάκη, είναι ένα γεγονός που συγκλόνισε την οικογένεια του, αλλά και την τοπική κοινωνία. Αρχικά φάνηκε πως επρόκειτο για μια άτυχη στιγμή, αλλά στην πορεία η υπόθεση οδηγήθηκε στις δικαστικές αίθουσες μ’ ένα βαρύ κατηγορητήριο για τέσσερις συνολικά αστυνομικούς. Οι δυο πρώτοι, φέρονται να προκάλεσαν ακούσια το θάνατο του νεαρού και στη συνέχεια να απέκρυψαν και να συγκάλυψαν τα γεγονότα με την συνδρομή και την ανοχή των δύο άλλων.

Η οικογένεια του θύματος και ειδικά η μητέρα, Σοφία Λυράκη, άνοιξε ένα κύκλο αναζήτησης και διερεύνησης των πραγματικών γεγονότων από το 2014, φτάνοντας να στείλει αγωνιώδη επιστολή στον τότε πρωθυπουργό, ζητώντας την διαλεύκανση της υπόθεσης, αφού από την αναζήτηση που έκανε για τα αίτια του τροχαίου, προέκυπταν πολλά ερωτηματικά.

Το ατύχημα έγινε μετά τις 21:30 εκείνο το καλοκαιρινό βράδυ και το πιο τραγικό είναι πως πατέρας και μάνα αντίκρισαν νεκρό το παιδί τους στο δρόμο, σταματώντας το αυτοκίνητο για να δουν τι συμβαίνει. Το τραγικό γεγονός συγκλόνισε την τοπική κοινωνία. Ωστόσο, λόγω του σημείου που έγινε το ατύχημα (ήταν ευθεία και σε δρόμο περιορισμένης κυκλοφορίας) όλοι απορούσαν για τις συνθήκες του ατυχήματος. Γνωστοί αλλά και άγνωστοι, στην αρχή διακριτικά, σεβόμενοι την κατάσταση των γονέων, τους περιέγραφαν συνθήκες και πρόσωπα τα οποία ενεπλάκησαν στο τροχαίο, γεγονότα που οι γονείς αγνοούσαν.

Σύγκρουση;

Όπως αφηγείται η μητέρα του νεαρού, «βρέθηκαν άνθρωποι που μας μίλησαν για την παρουσία ενός ηλικιωμένου στο χώρο του ατυχήματος, ο οποίος είχε χτυπηθεί από το περιπολικό του ΒΟΑΚ. Μας έλεγαν δηλαδή ότι στον χώρο του ατυχήματος βρέθηκαν συγχρόνως το περιπολικό, ο ηλικιωμένος και ο γιος μου. Όλοι κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι το περιπολικό, στην προσπάθειά του να αποφύγει τον ηλικιωμένο, που ήταν πεζός και στην ίδια πορεία με αυτό, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, κάνοντας το παιδί μου με το μηχανάκι, να χάσει τον έλεγχο. Δεν αποκλείεται όμως και η πιθανότητα σύγκρουσης, μιας και περιπολικό του ΒΟΑΚ εντοπίστηκε τις επόμενες ημέρες με σοβαρό τρακάρισμα στην πόρτα του οδηγού».

Η κάμερα

Η μητέρα, Σοφία Λυράκη, ήταν εκείνη που με βάση τα στοιχεία που βρήκε προσπάθησε να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης και τότε, άρχισαν να αποκαλύπτονται μπροστά της συμπεριφορές που δεν φανταζόταν πως θα έφτανε να δει, από αστυνομικούς.

«Η ύπαρξη κάμερας φυλασσόμενου ιδιωτικού χώρου επιχείρησης, σε μικρή απόσταση (γύρω στα 70 μέτρα) από το σημείο του ατυχήματος ενίσχυσε την εκδοχή πως το παιδί έχασε τον έλεγχο από παρέμβαση. Η κάμερα κατέγραψε, ότι αμέσως, πίσω από το παιδί μου πέρασε το πρώτο αυτοκίνητο, σε 28 δευτερόλεπτα….», αναφέρει, μεταξύ άλλων στην γραπτή αφήγησή της την οποία κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό και οδήγησε στη μεγάλη διερεύνηση από τις Αστυνομικές Αρχές και σε μια ΕΔΕ με μεγάλο ενδιαφέρον που έγινε σε τοπικό επίπεδο και φαίνεται να αποκαλύπτει πολλά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί