Για ρατσιστική ανάρτηση στο Facebook: Μήνυση της αυστριακής αντιπολίτευσης κατά του συγκυβερνώντος Κόμματος των Ελευθέρων

Μήνυση της αντιπολίτευσης κατά του συγκυβερνώντος Κόμματος των Ελευθέρων για υποδαύλιση μίσους μέσα από ανάρτηση του στο Facebook με καθαρά ρατσιστικά στερεότυπα.

Μήνυση κατά του συγκυβερνώντος στην Αυστρία – με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς – ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων για υποδαύλιση μίσους, κατέθεσε απόψε το δεύτερο σε δύναμη κόμμα της αυστριακής αντιπολίτευσης, το νεοφιλελεύθερων τάσεων ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία).

Η μήνυση αφορά ανάρτηση από το Κόμμα των Ελευθέρων στο Facebook, ενός βίντεο με καθαρά ρατσιστικά στερεότυπα, σε συνάρτηση με την εξαγγελθείσα σήμερα από την αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού αλλαγή που θα υπάρξει προσεχώς στις ηλεκτρονικές κάρτες υγείας στις οποίες πρόκειται να προστεθεί ηλεκτρονική φωτογραφία του κατόχου.

Στο επίμαχο όσο και “εκ νέου απαράδεκτο”, όπως χαρακτηρίζεται, βίντεο του συγκυβερνώντος κόμματος, εμφανίζεται μία φιγούρα κόμικς με το όνομα ‘Αλι να επισκέπτεται οδοντίατρο με την κάρτα υγείας του εξαδέλφου του Μουσταφά για “να του φτιάξουν τα δόντια”, η προσπάθειά του όμως αποτυγχάνει, γιατί μελλοντικά η κάρτα θα έχει την φωτογραφία του κατόχου της.

“Ατύχησες ‘Αλι, καθώς τώρα λέμε αντίο στην κατάχρηση των κοινωνικών παροχών”, είναι το σχόλιο του Κόμματος των Ελευθέρων στο τέλος του βίντεο, που περιλαμβάνει και μία τοποθέτηση της προερχόμενης από αυτό το κόμμα, Αυστριακής υπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων Μπεάτε Χάρτινγκερ-Κλάιν.

Χρήση της φιγούρας του ‘Αλι, επίσης με καθαρά ρατσιστικά στερεότυπα, το Κόμμα των Ελευθέρων είχε κάνει και πριν από δύο χρόνια, που υπήρχε στην Αυστρία η συζήτηση για τις διπλές υπηκοότητες.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί