Έρευνα Novartis: Απορρίφθηκε το αίτημα Ράικου για εξαίρεση των εισαγγελέων Διαφθοράς

Απορριπτικό ήταν τελικά το βούλευμα που εξέδωσε το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας επί του αιτήματος που είχαν καταθέσει η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, και ο σύζυγός της, Λάζαρος Καρνέσης, ζητώντας την εξαίρεση της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, και των επίκουρων εισαγγελέων, Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, από την έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Με βούλευμά του το συμβούλιο Εφετών (1896/2018) δεν έκανε δεκτό το αίτημα της κ. Ράικου και του συζύγου της, υιοθετώντας τη σχετική πρόταση της εισαγγελέως, Ουρανίας Σταθέα.

Έτσι, με το βούλευμα που εξέδωσε το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημα εξαίρεσης κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς ως προς το σκέλος που αφορά στους ελεγχόμενους γιατρούς, στο οποίο περιλαμβάνεται και ο σύζυγος της κ. Ράϊκου, Λάζαρος Καρνέσης, γιατρός στο επάγγελμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Σταθέα στην πρότασή της προς το συμβούλιο Εφετών, ανέφερε ότι δεν προέκυψε πως η διαρροή για το έμβασμα των 1.000 ευρώ που έλαβε ο σύζυγος της κ. Ράικου από τη Novartsi για ομαδική μελέτη, έγινε από την κ. Τουλουπάκη και τους επίκουρούς της εισαγγελείς κ. Ντζούρα και Μανώλη.

Όπως φέρεται να επισήμανε η κυρία Σταθέα στοιχεία της δικογραφίας για την υπόθεση της Novartis είχαν στη διάθεσή τους τόσο μέλη του κοινοβουλίου-όταν διαβιβάστηκε η δικογραφία τον Φεβρουάριο του 2018- όσο και η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Τράπεζα της Ελλάδος και επιστημονικό προσωπικό που συνεπικουρεί τους εισαγγελείς διαφθοράς.

lawandorder.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί