Τι ειπώθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων για την πρωτοβουλία Κακλαμάνη να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τον Κ. Κατσίφα

Ομόφωνα η Διάσκεψη των Προέδρων έκλεισε το θέμα της πρωτοβουλίας του αντιπροέδρου της Βουλής Ν.Κακλαμάνη να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τον Κ.Κατσίφα.

Ομόφωνα και με πολύ μετρημένους τόνους, όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, έκλεισε στη Διάσκεψη των Προέδρων το θέμα της πρωτοβουλίας του αντιπροέδρου του Σώματος Νικήτα Κακλαμάνη, να τηρήσει η Ολομέλεια ενός λεπτού σιγή για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

«Είπαμε καλό ήταν να είχε υπάρξει προσυνεννόηση, το θέμα έκλεισε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

«Έγινε μια αρκετά αναλυτική συζήτηση από όλες τις πλευρές στη Διάσκεψη. Χωρίς να ανέβουν οι τόνοι για την πρωτοβουλία του φίλου Νικήτα Κακλαμάνη, ειπώθηκε η πολιτική αποτίμηση αυτής της συζήτησης, που κατατείνει ότι έπρεπε να είχε αποφευχθεί αυτή η πρωτοβουλία γιατί ήταν γνωστές οι θέσεις όλων των κομμάτων και αρκετά διαφορετικές για αυτό το τραγικό περιστατικό. Είναι αυτονόητη η λύπη μας στους οικείους του όπως και η διερεύνηση σε βάθος όλων των πραγματικών συνθηκών», σημείωσε ο κ. Βούτσης ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αμέσως μετά την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε, από την πλευρά του, ότι τυπικά είχε το δικαίωμα να το κάνει, ενώ η ΝΔ κάλυψε την πρωτοβουλία του αντιπροέδρου, υποστήριξε ότι δεν ήταν λάθος.

Από το ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του Θανάσης Παφίλης ανέφερε ότι από την αρχή είναι γνωστές οι θέσεις του κόμματος του στο να διερευνηθούν όλα τα γεγονότα στην υπόθεση Κατσίφα τα οποία πλέον αξιοποιούνται από εθνικιστικές δυνάμεις και την Αλβανία. «Ήδη γίνεται στα Βαλκάνια συζήτηση περί αλλαγής συνόρων. Τέτοια θέματα δεν μπορούν να μπαίνουν σε 10 δευτερόλεπτα. Οι βουλευτές μας δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Χρειάζεται προσυνεννόηση. Όπως έγινε δεν συμφωνούμε. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα. Είναι λάθος κίνηση, σε τόσο σοβαρά ζητήματα θα έπρεπε να υπάρξει προσυνεννόηση με τα κόμματα», ανέφερε ο κ. Παφίλης.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί