Στην Περιφέρεια Κρήτης η Πρέσβης της Ιρλανδίας

Η ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος με απευθείας πτήσεις από την Ιρλανδία στο νησί, η βελτίωση του εξαγωγικού εμπορίου της Κρήτης στην Ιρλανδία  με έμφαση στα αγροτικά προϊόντα, και οι συνεργασίες με τα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά-Ερευνητικά Ιδρύματα συζητήθηκαν στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη με την Πρέσβη της Ιρλανδίας στην Ελλάδα Orla O’ Hanrahan.

Στη σημερινή συνάντηση στη Περιφέρεια παρουσία του επίτιμου Προξένου της Ιρλανδίας στη Κρήτη Γιάννη Ξενικάκη, και του στελέχους της Πρεσβείας Michelle Ryan, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και η Πρέσβης Orla O’ Hanrahan συμφώνησαν ότι θα υπάρχουν περαιτέρω συνεργασίες μεταξύ Κρήτης και Ιρλανδίας.

Η Πρέσβης επισημαίνοντας τον θαυμασμό της για τις ομορφιές της Κρήτης και τον πολιτισμό της δήλωσε στα ΜΜΕ αμέσως μετά την συνάντηση της με τον Περιφερειάρχη, ότι Ιρλανδία και Κρήτη θα ενδυναμώσουν τις επαφές τους ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συνεργασία στον τουρισμό, στις εξαγωγές Κρητικών προϊόντων, αλλά και στις συνεργασίες με τα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά-Ερευνητικά Ιδρύματα του νησιού μας.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης από την πλευρά του ευχαριστώντας της Πρέσβη της Ιρλανδίας για την επίσκεψη ανέφερε: «Είχαμε μία εξαίρετη συζήτηση με την κυρία Πρέσβη και συζητήσαμε ειδικά για τον τουρισμό πώς θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε τον συγκεκριμένο τομέα, την τουριστική ροή από την Ιρλανδία στη Κρήτη. Επίσης θα γίνει μία συνάντηση και με τον κ. Πρύτανη τον κ. Ζώρρα για να συζητηθούν συνεργασίες μεταξύ των Πανεπιστημίων μας.

 

Επίσης πως θα βελτιώσουμε τις εξαγωγικές μας δραστηριότητες και σε αυτή την κατεύθυνση θα γίνει μία συνάντηση με τον εμπορικό ακόλουθο στην Πρεσβεία της Ιρλανδίας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί