Πέφτει η θερμοκρασία στην Κρήτη – Η πρόγνωση του καιρού από τον Μ. Λέκκα

Νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με λίγες παροδικές βροχές κυρίως σε βόρειες περιοχές, ενίσχυση του βορείου ρεύματος και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για τα βόρεια τμήματα του νησιού, ενώ λιγότερες νεφώσεις, πρόσκαιρα και μόνο κατά τόπους αυξημένες με μικρότερη πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές, αναμένεται στα νότια, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην πρόγνωσή του για τον καιρό ο μετεωρολόγος, κ. Μανόλης Λέκκας.

Συγκεκριμένα, οι Βόρειοι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν σταδιακά από τις πρωινές ώρες της Τρίτης με την ένταση τους να φθάνει στα 5 – 6, τοπικά έως και τα 7 Μποφώρ στα πελάγη αλλά και σε νότιες περιοχές , κυρίως στους Νομούς των Χανίων και του Ρεθύμνου.

Την Τετάρτη οι Βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθούν ενισχυμένοι καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, η ένταση τους όμως, παρά τον υψηλό κυματισμό που θα προκαλεί στα πελάγη και ιδιαίτερα στα βόρεια παράκτια τμήματα της Κρήτης, δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Η ψυχρή αέρια μάζα που συνοδεύει το βόρειο αυτό ρεύμα θα προκαλέσει περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας η οποία όμως θα γίνει περισσότερο αισθητή από την Τετάρτη το πρωί.

Η μικρή εξασθένηση των Βοριάδων για την Πέμπτη θα περιορίσει την εμφάνιση φαινομένων βροχής στο νησί μας. Αναμένεται όμως σταδιακά περεταίρω πτώση της θερμοκρασίας. Για την Παρασκευή όμως, με αισθητό πλέον το τσουχτερό κρύο σε ολόκληρη την Κρήτη και ιδιαίτερα στην ενδοχώρα και τα ορεινά, θα επανέλθουν λίγο περισσότερο ενισχυμένοι οι Βοριάδες, στα 5 – 6 Μποφώρ, καθώς και οι βροχές οι οποίες αναμένεται και πάλι να είναι πιο σημαντικές σε βόρειες περιοχές του νησιού και πιθανά λιγότερες στα νότια.

Ιδιαίτερα ευχάριστα είναι τα μηνύματα των προγνωστικών μοντέλων στα τέλη της εβδομάδας, αν και μακροπρόθεσμα, μιας και εμφανίζουν επιτέλους μία διαταραχή από τα νότια, η οποία αναμένεται να αναπτυχθεί στις Βόρειες ακτές της Αφρικής από την Πέμπτη και να κινηθεί στη συνέχεια προς την Κρήτη το επόμενο ΣαββατοΚύριακο, επιφυλάσσοντας καλές και αποδοτικές βροχές για ολόκληρο το νησί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί