Κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για την απεργία της 14ης Νοεμβρίου

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, μέσω της οποίας απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της 14ης Νοεμβρίου.

Αναλυτικά, στο κάλεσμα αναφέρεται:

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την απαίτηση της αναπλήρωσης όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, από την κάλυψη των αναγκών μας.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Απεργούμε γιατί θέλουμε να εργαζόμαστε και να ζούμε με αξιοπρέπεια. Γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα να επανέλθει με ευθύνη της κυβέρνησης ο 13ος και 14ος μισθός.

Απεργούμε γιατί θέλουμε να στεκόμαστε με αξιοπρέπεια στα νοσοκομεία, απέναντι στους ασθενείς μας μας και όχι να δουλεύουμε μέχρι τα 67 χρόνια, έχοντας πολλοί από μας ανάγκη για υγειονομική περίθαλψη. Γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε να υπάρχουν χιλιάδες συνάδελφοί μας συμβασιούχοι. Όταν τα κενά είναι πάνω από 25.000 σε όλη την Ελλάδα και 2.500 στην Κρήτη. Και την ίδια ώρα χιλιάδες συνάδελφοί μας (επικουρικοί, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΑΕΔ) είναι αντιμέτωποι με την απόλυση και την ομηρία.

Απεργούμε γιατί υπάρχει άμεση ανάγκη να χρηματοδοτηθούν τα νοσοκομεία από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των πραγματικών αναγκών και όχι με ψίχουλα. Μετατρέποντας τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις που ψάχνουν πελάτες ασθενείς.

Απεργούμε γιατί είναι απαράδεκτο να περιμένουν οι ασθενείς μήνες για να τους δει ένας γιατρός ή χρόνια για να κάνουν ένα χειρουργείο.

Απεργούμε γιατί ως υγειονομικοί δε συμβιβαζόμαστε στο όνομα της έλλειψης προσωπικού όλων των κατηγοριών, να γινόμαστε πολυεργαλεία, να καλύπτουμε πολλαπλά πόστα.

Απεργούμε γιατί οφείλουμε να δώσουμε τον αγώνα από κοινού με ασθενείς και όλους τους χρήστες υγείας. Ώστε κάθε ασθενής να έχει σύγχρονες και δωρεάν παροχές υγείας.

Απεργούμε γιατί μείωσαν την κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες μονάδες υγείας κατά 350 εκατ. ευρώ και τον ΕΟΠΥΥ κατά 226 εκατ. ευρώ για το 2018.

Απεργούμε γιατί αρνούνται να μας εντάξουν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και αποκλείουν πολλούς συναδέλφους ακόμα και από την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί