Ύβρεις με ρατσιστικό και σεξιστικό περιεχόμενο σε αρθογράφο για άρθρο που έγραψε

Στις 19 Νοεμβρίου του 2019 όρισε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης να εκδικασθεί άλλη μια διαδικτυακή επίθεση στη Μυτιλήνη, εναντίον ανθρώπου του τύπου για τις απόψεις που εκφράζει.

Συγκεκριμένα προσήχθη σήμερα Κυριακή στην Εισαγγελία, ένας από τους δυο κατηγορούμενους για εξύβριση εναντίον της αρθρογράφου στην ιστοσελίδα lesvosnews.net κ. Τζώρτζιας Ρασβίτσου, συμβολαιογράφου στο επάγγελμα. Από την Εισαγγελία όμως ορίσθηκε τακτική δικάσιμος ένα χρόνο μετά, και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη χθες Σαββάτο λίγο πριν τα μεσάνυχτα οπότε και έληγε το σε βάρος του αυτόφωρο που είχε προκαλέσει μήνυση που είχε υποβάλλει η κ. Ρασβίτσου με αφορμή ύβρεις και συκοφαντίες ακόμα και ρατσιστικού και σεξιστικού περιεχομένου που την θίγουν και την υποτιμούν ως γυναίκα, οικογενειάρχη και επαγγελματία. Αφορμή της νέας αυτής στοχοποίησης ανθρώπου του τύπου για τις απόψεις που εκφράζει, όπως συνηθίζεται το τελευταίο διάστημα στη Λέσβο από ανθρώπους προερχόμενους κυρίως από τον ακροδεξιό χώρο. αποτέλεσε άρθρο της κ. Ρασβίτσου (η ίδια δημοσιεύει συχνά άρθρα εκτός από την ιστοσελίδα lesvosnews.net και στην εφημερίδα «η Αυγή»), με αντιπολεμικό περιεχόμενο και με αφορμή την επίδειξη πολεμικού αεροσκάφους πάνω από την πόλη της Μυτιλήνης κατά τη διάρκεια της παρέλασης την περασμένη Πέμπτη για την επέτειο της απελευθέρωσης της Μυτιλήνης από τον Οθωμανικό ζυγό. Η κ. Ρασβίτσου κατήγγειλε επίσης ότι εκτός από τις ύβρεις δέχθηκε και «περίεργες» επισκέψεις το σπίτι της.

Τέλος να αναφέρουμε ότι η σημερινή απόφαση της Εισαγγελίας για πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης επίθεσης κατά ανθρώπου του τύπου ένα χρόνια μετά την διάπραξη του καταγγελλόμενου αδικήματος, έρχεται ως συνέχεια παρέμβασης της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου. Η οποία και μετά από διαμαρτυρίες των δημοσιογραφικών Ενώσεων για τα τεκταινόμενα στη Μυτιλήνη, παρήγγειλε στις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας και διά αυτών στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών, να διενεργήσουν έρευνα με βάση την καταγγελία για την αύξηση περιστατικών βίας σε βάρος δημοσιογράφων με ρατσιστικά κίνητρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί