Με τα τρία προσφυγόπουλα που οδηγός κατέβασε αναίτια από λεωφορείο συναντήθηκε η διοίκηση του ΟΑΣΘ

Τη διαβεβαίωση ότι το περιστατικό με τον οδηγό του ΟΑΣΘ, που κατέβασε αναίτια από το λεωφορείο τρία προσφυγόπουλα, είναι “σε αντίθεση με τον πολιτισμό που επιθυμεί να οικοδομήσει ο Οργανισμός στις σχέσεις του με τους πολίτες”, έδωσε το προεδρείο του Οργανισμού σε συνάντηση που είχε με τα ίδια τα παιδιά.

Δείτε: Καταγγελία για ακραία ρατσιστική συμπεριφορά οδηγού λεωφορείου σε προσφυγόπουλα

Μετά από πρόσκληση που απηύθυνε το προεδρείο του ΟΑΣΘ, τα τρία προσφυγόπουλα από τη Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στο Ωραιόκαστρο, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Οργανισμού Στέλιο Παππά και τον διευθύνοντα σύμβουλο Σάββα Παναγιωτίδη.

Στόχος της διοίκησης του ΟΑΣΘ ήταν να επικοινωνήσει με τα προσφυγόπουλα προκειμένου να τα ενθαρρύνει στην προσπάθειά τους να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ότι η χώρα και ο ελληνικός λαός αισθάνεται σαν δικά του παιδιά τα προσφυγόπουλα και όλοι μαζί προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες της καθημερινότητάς τους αλλά και να τα βοηθήσουμε στο στόχο τους να προκόψουν στη ζωή τους.

Σχετικά με το ατυχές περιστατικό, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι είναι σε αντίθεση με τον πολιτισμό που επιθυμεί να οικοδομήσει ο Οργανισμός στις σχέσεις του με τους πολίτες.

Και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν ότι θα είναι σε μόνιμη επικοινωνία, ώστε να επιβεβαιώσουν την ομαλή και φιλική συμβίωσή τους μέσα από σειρά δράσεων στο μέλλον.

Τέλος, δόθηκαν διαβεβαιώσεις στα παιδιά αλλά και στην υπεύθυνη της Δομής Ίριδα Πανδίρη ότι ο ΟΑΣΘ αγκαλιάζει τους πρόσφυγες με την ίδια αγάπη και αλληλεγγύη που επέδειξε η συντριπτική πλειονότητα του φιλόξενου ελληνικού λαού.

 Left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί