Η απροκάλυπτη περιφορά του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, με την “τήβεννο” της ΝΔ! (φωτο)

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, παρά τον σημαντικό του θεσμικό ρόλο στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα, στην κυριολεξία έχει μετατραπεί σε έναν κομματάρχη της ΝΔ… Από τα όσα έκανε πριν λίγο καιρό με την υπόθεση των πυρόπληκτων φοιτητών, πείστηκαν και όσοι δεν ήθελαν να πιστέψουν ότι έχει πραγματικά ξεφύγει από τον θεσμικό του ρόλο.

Γίνεται όμως ο επικεφαλής της Ακαδημαϊκής Κοινότητας να έχει τόσο απροκάλυπτο κομματικό ρόλο; Να είναι, ας πούμε ανάμεσα στους εισηγητές των κομματικών σεμιναρίων για την ανάδειξη στελεχών της ΝΔ; Ή να είναι ο κεντρικός ομιλητής, ως στέλεχος της ΝΔ, σε κομματική εκδήλωση;

Όσο κι αν είναι παράξενα όλα αυτά, όσο κι αν δε συνάδουν με την υψηλή ακαδημαϊκή ιδιότητα του κ. Οδυσσέα Ζώρα, αυτά, και πολλά άλλα, είναι πραγματικότητα. Όπως, ας πούμε, ότι ανήκει στον στενό κύκλο του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, και τον συνοδεύει σε επισκέψεις ή συμμετέχει (καθήμενος στα δεξιά του) στα δείπνα με τους συνεργάτες του!

Δείτε: Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης: Από τα μυστικά δείπνα του Κυριάκου μέχρι το “οχι” στον Γαβρόγλου για τους φοιτητές! (φωτο)

Ο υπουργός Παιδείας ζητάει να μείνουν σε ξενοδοχείο οι άστεγοι φοιτητές και ο πρύτανης τούς στέλνει σε… σκηνές!

Ο πρύτανης, λοιπόν, του Πανεπιστημίου Κρήτης, που έστελνε πριν λίγο καιρό σε σκηνές τους πληγέντες από τη φωτιά στην Εστία φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, για να κοντράρει τον υπουργό Παιδείας, που είχε δώσει εντολή να μείνουν σε ξενοδοχεία, εκείνος που συχνά πυκνά μετατρέπεται σε αιχμή της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, φαίνεται ότι δεν έχει και τόσο “αντικειμενική στάση” ούτε τα κριτήριά του για τις θέσεις και τις κόντρες του βασίζονται μόνο στα συμφέροντα του Πανεπιστημίου και της Ακαδημαϊκής Κοινότητας. Πώς θα μπορούσε να το υποστηρίξει αυτό έχοντας τέτοια απροκάλυπτη κομματική δραστηριότητα;

Για παράδειγμα, ποιος μπορεί να υποστηρίξει στα σοβαρά ότι ο κύριος πρύτανης υποστηρίζει τα συμφέροντα των φοιτητών όταν αντιπαρατίθεται με το υπουργείο, όταν το προηγούμενο βράδυ είναι ο εισηγητής στην “αυγενάκειας έμπνευσης”… “Ακαδημία Στελεχών της ΝΔ”;

Η φωτογραφία είναι από αυτά ακριβώς τα κομματικά σεμινάρια. Ο κ. Ζώρρας στο κομματικό βήμα, ως επιμορφωτής των στελεχών της ΝΔ!

 

 

Η ομιλία του για το “θαύμα Μητσοτάκη”!

Απόψε η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ οργανώνει εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Η εκδήλωση, φυσικά, στοχεύει στην αγιοποίηση του πατέρα του σημερινού προέδρου της ΝΔ. Δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά και από την πρόσκληση της ΝΟΔΕ στο διαδίκτυο, φαίνεται αυτός ο στόχος της αποψινής εκδήλωσης:

 

 

“100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου πολιτικού ηγέτη Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και η ΝΟΔΕ Ηρακλείου προγραμματίζει επετειακή εκδήλωση, την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, στις 8:00 μμ, στο Ξενοδοχείο Aquila Atlantis, στο Ηράκλειο.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σπουδαίος Κρητικός, μεγάλος πολιτικός άνδρας και γνήσιος πατριώτης ανέπτυξε έντονη και πολύπλευρη πολιτική δραστηριότητα. Ο πρώην Πρωθυπουργός και επίτιμος Πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών την 29η Μαΐου 2017, με την πλούσια και διαρκή πολιτική παρουσία για περισσότερα από 60 χρόνια, μας κληροδότησε πλούσια παρακαταθήκη.

Υπήρξε ένας πολιτικός, βαθιά φιλελεύθερος, οραματιστής, που συνδύασε το όραμα με τον ρεαλισμό, που πίστεψε στις δυνατότητες αυτού του λαού και πέτυχε σε μέγιστο βαθμό την εθνική συμφιλίωση. Ένας πολιτικός που γνώριζε ότι η δουλειά του πολιτικού, δεν είναι να είναι πρόσκαιρα ευχάριστος, αλλά μακροπρόθεσμα χρήσιμος. Υπήρξε ο τελευταίος Μεγάλος της Πολιτικής, ένας ηγέτης βαθιά δημοκρατικός, με ήθος, που έγκαιρα συνέλαβε ιδέες μπροστά από την εποχή του. Μια σπουδαία προσωπικότητα στη σύγχρονη Ιστορία της Πατρίδας που υπηρέτησε την Αλήθεια, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία.

Η μεγάλη του αγάπη και η αγωνία του για την Κρήτη είναι διάχυτη σε όλη του την πορεία. Είχε ιδιαίτερη σχέση με τον «τόπο που τον γέννησε» κι «έτρεφε πραγματική και άδολη λατρεία» για την Κρήτη. Η κρητική παράδοση της γενναιότητας και της λεβεντιάς, του θάρρους, της περηφάνειας και του φιλότιμου, είναι το ηθικό πρόταγμα που ακολούθησε. Στην Κρήτη λάμβανε τις αποφάσεις του, στην Κρήτη ερχόταν όταν ήταν προβληματισμένος, στην Κρήτη γύριζε για να πάρει δυνάμεις.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του μεγάλου πολιτικού ηγέτη και ελάχιστη αναγνώριση της πολύτιμης συνεισφοράς του στην Κρήτη, την σύγχρονη ελληνική ιστορία και την Πατρίδα μας, η ΝΟΔΕ Ηρακλείου διοργανώνει αυτή την επετειακή εκδήλωση”.

Όπως φαίνεται και από την πρόσκληση, ο κ. Ζώρας θα είναι ο κεντρικός ομιλητής μαζί με τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Κυριάκο Βιρβιδάκη, σε μια εκδήλωση στην οποία θα χαιρετήσουν επίσης πολλοί άλλοι, όλοι τους όμως κομματικά στελέχη.

Κεντρικοί ομιλητές:
– Κυριάκος Βιρβιδάκης, π. Υπουργός – Αντιπρόεδρος Ένωσης Δημάρχων Κρήτης,
– Οδυσσέας Ζώρας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης, και
– Λευτέρης Αυγενάκης, Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ., Βουλευτής Ηρακλείου.

Συντονιστής: κ. Βαγγέλης Καρκανάκης, Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου.

Χαιρετισμοί:
– Παναγιώτης Σπαθαράκης, πρ. Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ηρακλείου (περίοδο διακυβέρνησης Κων/νου Μητσοτάκη)
– Εμμανουήλ Παπαχατζάκης, πρ. Νομάρχης Λασιθίου (περίοδο διακυβέρνησης Κων/νου Μητσοτάκη)
– Γρηγόρης Ροκαδάκης, Μέλος Π.Ε. ΝΔ
– Γρηγόρης Πασπάτης, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου
– Μάξιμος Σενετάκης, πρ. Βουλευτής-Σύμβουλος Προέδρου ΝΔ για θέματα Κρήτης
– Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης, Επικ. μείζονος Αντιπολίτευσης Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης
– Γεώργιος Ματαλλιωτάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί