Βαρδάκης: «Η στενή συνεργασία μεταξύ Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείου Εργασίας και διοίκησης του ΕΦΚΑ, θα συμβάλλει καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία του Φορέα»

Συνάντηση για ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του ΕΦΚΑ, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου και συντονιστή της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Σωκράτη Βαρδάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του του Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Λάμπρου Σέμπου και συμμετείχαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κα Νατάσα Γκαρά και οι κ.κ., Γρηγόρης Στογιαννίδης, Χρήστος Σιμορέλης, Μάριος Κάτσης, Χρήστος Αντωνίου και Γιάννης Σαρακιώτης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Βαρδάκης επισήμανε ότι παρά τον μεγάλο αριθμό των εκκρεμών συντάξεων, που παρέλαβε η σημερινή Κυβέρνηση από το 2015 και κατάφερε να περιορίσει αισθητά, υφίσταται ακόμα ανάγκη για επιπλέον επιτάχυνση στην διεκπεραίωση εκκρεμών υποθέσεων συντάξεων κύριων αλλά και επικουρικών που απονέμονται από τον ΕΦΚΑ. Εν συνεχεία, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην στελέχωση των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης (ΠΕΚΑ), που αποτελούν πυλώνα καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα,  χωρίς ωστόσο να υποστελεχωθούν άλλα σημαντικά τμήματα του Οργανισμού. Τέλος, ο κ. Βαρδάκης έθιξε το ζήτημα της ρύθμισης οφειλών για εκείνους που δεν μπορούν να υπαχθούν σε κάποια από τις διαδικασίες που επιτρέπει ο εξωδικαστικός μηχανισμός.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι υπόλοιποι βουλευτές, οι οποίοι ενημέρωσαν τον κ. Σέμπο για προβλήματα που παρατηρούνται στις Περιφέρειές τους, στα κατά τόπους υποκαταστήματα και τα οποία δυστυχώς επηρεάζουν ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Ο κ. Βαρδάκης κάλεσε τον διοικητή του ΕΦΚΑ να προχωρήσει σε διευθέτηση των ζητημάτων που ετέθησαν στο τραπέζι και επισήμανε ότι η στενή συνεργασία μεταξύ Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείου Εργασίας και Διοίκησης του ΕΦΚΑ, θα συμβάλλει καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί