Τσίπρας: Ο Πάνος Καμμένος θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν θα σταθεί εμπόδιο…

Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι αυτή “θα περάσει από τη Βουλή, γιατί και ο τελευταίος πολίτης αρχίζει και καταλαβαίνει ότι παρά τις δυσκολίες αυτή η συμφωνία αναβαθμίζει τη χώρα”

“Πιστεύω ότι η κυβέρνηση την επόμενη μέρα θα έχει τη δεδηλωμένη. Πιστεύω ότι ο κ. Καμμένος δεν θα συνταχθεί με τη ΝΔ, δεν θα σταθεί εμπόδιο στην ομαλή πορεία της χώρας προς την ομαλότητα και τη σταθερότητα αν και θα καταψηφίσει τη συμφωνία” σημείωσε.
Όσον αφορά στην παραίτηση του κ. Κοτζιά τόνισε ότι “δεν θυσίασα κανέναν, ο κ.Κοτζιάς παραιτήθηκε” και υπογράμμισε ότι: “Εγώ ζήτησα από τον κ. Κοτζιά να πάει στον εισαγγελέα. Ο κ. Καμμένος έχει δηλώσει ότι δεν κατηγόρησε ποτέ την κυβέρνηση για κάτι τέτοιο”.

Σχετικά με τις εντάσεις στην περιοχή ανέφερε: “Η χώρα βρίσκεται σε μια περίοδο που στην περιοχή υπάρχουν εντάσεις. Πρέπει να επιδείξουμε νηφαλιότητα”.

Επεσήμανε ότι είναι “κυριαρχικό δικαίωμα η επέκταση χωρικών υδάτων” σημειώνοντας ότι “άλλαξε η τακτική, όχι η στρατηγική για τα χωρικά ύδατα. Θα ενημερωθούν τα κόμματα”

Απηύθυνε μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο σημειώνοντας: “Δημιουργείται νέος ενεργειακός χάρτης με Ελλάδα – Κύπρο – Ισραήλ – Αίγυπτο. Η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι ένα διμερές ζήτημα. Το μήνυμα που θα μεταφέρω στον κ. Ερντογάν είναι ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν απειλεί κανέναν αλλά δεν απειλείται και από κανένα”.

“Δεν υπάρχουν νέες βάσεις ούτε έχουν ζητήσει νέες βάσεις. Υπάρχει μια συνεργασία καθώς οι ΗΠΑ είναι σημαντικός εταίρος. Η Ελλάδα προσέρχεται στη συμφωνία με διάθεση σεβασμού” ανέφερε μιλώντας για τις δηλώσεις Καμμένου στις ΗΠΑ.

 

enikos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί