Champions League: Αξιοπρεπής ήττα για την ΑΕΚ στο Μόναχο

Η ΑΕΚ στάθηκε αξιοπρεπώς για μεγάλο διάστημα στο Μόναχο απέναντι στην πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάγερν Μονάχου, από την οποία ηττήθηκε 2-0 από ισάριθμα γκολ του Λεβαντόφσκι, στο 31ο λεπτό μετα από επιπόλαιο πέναλτι που έκανε ο Τσόσιτς και στο 71ο.

Η Ένωση έμεινε χωρίς βαθμολογική συγκομιδή στον όμιλο και ο στόχος της τρίτης θέσης απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο.

Στα άλλα παιχνίδια, περίπατο έκαναν Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι, ενώ σπουδαία ανατροπή πέτυχε η Γιουνάιτεντ που γύρισε το παιχνίδι με την Γιουβέντους.

Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις:

Μπενφίκα – Άγιαξ: 1-1

Γιουβέντους – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 1-2

Βικτόρια Πλζεν – Ρεάλ Μαδρίτης: 0-5

Μάντσεστερ Σίτι – Σαχτάρ Ντόνετσκ: 6-0

Λιόν – Χοφενχάιμ: 2-2 (με 10 παίκτες έμεινε η Χοφενχάιμ όταν το σκορ ήταν ακόμα 2-0).

Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση είναι η Ρόμα, που πέρασε νωρίτερα νικηφόρα από τη Μόσχα, επικρατώντας της ΤΣΣΚΑ με 1-2. Η καλή μέρα φάνηκε από νωρίς για τους Ρωμαίους όταν στο 4ο λεπτό, ο Κώστας Μανωλάς νίκησε στον αέρα όλη την άμυνα των Ρώσων, αλλά και τον Ακινφέεβ, που έκανε λανθασμένη έξοδο. Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους όμως, οι γηπεδούχοι  βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 51′ με τον Σίγκουρτσον. Όμως πέντε λεπτά αργότερα ο Μάγκνουσον αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας με 10 την ΤΣΣΚΑ. Το αριθμητικό πλεονέκτημα εκμεταλλεύτηκε αμέσως η Ρόμα, που στο 59′ ανέκτησε το προβάδισμά της με τον Πελεγκρίνι (2-1), σκορ που έμεινε μέχρι το φινάλε.

Την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση πήρε η Βαλένθια που κέρδισε εύκολα τη Γιουνγκ Μπόις με 3-1. Ο Μίνα «καιροφυλακτούσε» και με κοντινή προβολή στο 13΄ έβαλε τις νυχτερίδες μπροστά στο σκορ, όμως στο 37΄ο Ασαλέ πετάχτηκε στην “καρδιά” της ισπανικής άμυνας και ισοφάρισε για τους Ελβετούς. Ωστόσο, η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε λίγο, αφού πέντε λεπτά αργότερα, πάλι ο Μίνα διπλασίασε τα δικά του τέρματα (αλλά και της ομάδας του) για το 2-1, λίγο πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια. Μάλιστα, ο Σολέρ στο 56′ έκανε το 3-1 για τους Ισπανούς, σφραγίζοντας την ανωτερότητα των “νυχτερίδων”. Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 77′, τη στιγμή που ο Σανόγκο αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί