Μια μέρα αφιερωμένη στη δημιουργία φυτωρίου (εικόνες)

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Πύργου και της ΕΠΑ.Σ Κρήτης, εθελοντές και μέλη της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Μελίτακες, συναντήθηκαν στο Σχολικό κήπο του Πύργου Αρχανών-Αστερουσίων  και δημιούργησαν ένα Σπορείο δασικών και καλωπιστικών δέντρων.

Τα παιδιά του δημοτικού με την καθοδήγηση των μαθητών και εκπαιδευτών της ΕΠΑ.Σ Κρήτης που λειτουργεί στην Γεωργική Σχολή Μεσσαράς, διαχώρισαν τους σπόρους από τα περιβλήματά τους, έφτιαξαν τα κιβώτια σποράς, ανάμιξαν  υλικά για τη δημιουργία εδαφικού μίγματος με το οποίο γέμισαν τα κιβώτια όπου έκαναν τη σπορά ειδών όπως χαρουπιά, κυπαρίσσι, πεύκο, δενδρώδης μηδική, μυρτιά κ.ά. είδη από την τοπική βλάστηση.

Μέσω της δράσης αυτής οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να αναπτύξουν βιωματικά τη σχέση μαζί της, μια σχέση που θα ολοκληρωθεί με την μεταφύτευση των σπορόφυτων αλλά και τη φύτευση των δεντρυλίων σε σημεία που στερούνται βλάστησης στην περιοχή.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ευγενική δωρεά από τον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων ο οποίος  έχει παραχωρήσει το αγροτεμάχιο αυτό στους Μελίτακες για την ανάδειξή του σε πυρήνα προβολής αγροοικολογικών μεθόδων καλλιέργειας με τη συμμετοχή των μαθητών του Δημοτικού και του Γυμνάσιου Πύργου.

Ελπίδα όλων είναι η δράση αυτή να επεκταθεί σε όλα τα σχολεία και όλα τα παιδιά να λάβουν τα πολλαπλά οφέλη της, ο συγκεκκριμένος κήπος στον Πύργο είναι ανοικτός να υποδεχτεί όποια σχολεία το επιθυμούν.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές: Έλενα Κιτσαντά, Πρόδρομο Φετφατζή, Ιωάννα Τσάρλτον, Κατερίνα Πλάτνερ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί