Ηράκλειο: Εκατοντάδες λαθραία πακέτα τσιγάρα και καπνό εντόπισε ο σκύλος ανίχνευσης

Στη σύλληψη ενός 61χρονου ημεδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών, ο ανωτέρω εντοπίστηκε να εξέρχεται από την οικία του, την οποία χρησιμοποιεί και ως αποθήκη στην πόλη του Ηρακλείου, και να τοποθετεί στο υπό ιδιοκτησίας του δίκυκλο όχημα, είκοσι πέντε πακέτα τσιγάρα και δεκατέσσερις συσκευασίες καπνού των πενήντα γραμμαρίων έκαστη, καπνικά προϊόντα τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Ακολούθησε νομότυπη κατ΄ οίκον έρευνα, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου Τελωνείου Ηρακλείου με σκύλο ανίχνευσης καπνικών, όπου βρέθηκαν επιπλέον χίλια εφτακόσια ογδόντα λαθραία πακέτα τσιγάρα και εκατόν ενενήντα τρεις συσκευασίες καπνού των πενήντα γραμμαρίων έκαστη, καπνικά προϊόντα τα οποία επίσης δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω καπνικά προϊόντα, το δίκυκλο όχημα καθώς και το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων εβδομήντα ευρώ.

Σύμφωνα με λογιστικά στοιχεία Τελωνείου Ηρακλείου, το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των δέκα χιλιάδων εκατόν είκοσι οχτώ ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί