Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών εξάρθρωσε το λιμενικό στο Κατάκολο Ηλείας.

Ειδικότερα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, σε επιχείρηση των Διευθύνσεων του Κλάδου Ασφαλείας και Αστυνόμευσης του του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και των Λιμεναρχείων Κατακόλου και Ζακύνθου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες ως μέλη του οκτώ άτομα, τέσσερις Έλληνες και ισάριθμοι αλλοδαποί.

HCG.GR

Όπως προέκυψε, πρωινές ώρες της Πέμπτης, είχαν μεταφέρει με δύο λεωφορεία 119 αλλοδαπούς (80 άνδρες, 15 γυναίκες, 15 αγόρια και εννέα κορίτσια) στην Κουρούτα Ηλείας, απ’ όπου και επιχείρησαν να τους διακινήσουν παράνομα στις ιταλικές ακτές με ιστιοφόρο σκάφος.

HCG.GR

Σύμφωνα με το λιμενικό, το εν λόγω κύκλωμα δρούσε με ιεραρχική δομή, διαρκή δράση και προκαθορισμένους ρόλους για κάθε έναν εκ των συλληφθέντων.

HCG.GR

Από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του αρχηγείου του Σώματος και τη Λιμενική Αρχή Κατακόλου ερευνάται η εμπλοκή περισσότερων ατόμων στο κύκλωμα.

Από το Λιμεναρχείο Κατακόλου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν ένα όπλο (καραμπίνα), τα δύο λεωφορεία που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των αλλοδαπών, καθώς και το σκάφος.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί