Στους δρόμους για την Ελληνογερμανική Συνέλευση υποτέλειας που ξεκινά σήμερα

Με κοινό τους κείμενο, ο “Δημοκρατικός Ξεσηκωμός για Δικαιοσύνη & Αποζημίωση! Όχι στην Αποικιοκρατική Ελληνογερμανική Συνέλευση”, το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, οι Ενώσεις Θυμάτων Ολοκαυτωμάτων, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μαρτυρικών χωριών της Κρήτης και η Πρωτοβουλία εναντίον της επαίσχυντης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή σε συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη 1η Νοέμβρη και ώρα 4.30μμ, στην Πλατεία Ελευθερίας, έξω από τον κινηματογράφο Αστόρια και στη συνέχεια σε ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο Lyttos Beach (Ανάληψη Δήμου Χερσονήσου) όπου πραγματοποιείται η κατάπτυστη αυτή «Συνέλευση».

Στο κάλεσμά τους αναφέρεται αναλυτικά:

Η Αντίσταση και η Θυσία της Ελλάδας στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και της Κατοχής ήταν πραγματικά μεγαλειώδης. Ο φασιστικός Άξονας, με κύρια υπεύθυνο το Γ’ Ράιχ, εξολόθρευσε μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, κατέστρεψε ολοσχερώς τη χώρα μας, λεηλάτησε και ιδιοποιήθηκε τον πλούτο της. Έως την τελευταία μέρα της Κατοχής η ναζιστική Γερμανία συνέχιζε να εκδικείται τον λαό μας για την ανυπότακτη στάση του και φεύγοντας, το Φθινόπωρο του 1944, άφησε πίσω της κρανίου τόπο, θάνατο, πένθος και ανείπωτη δυστυχία.

 

Και όμως, 73 χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, το αυτονόητο αίτημα για Δικαιοσύνη ακόμα εκκρεμεί. Η Γερμανία, αρνείται να αναγνωρίσει εμπράκτως τα εγκλήματα που ο στρατός της διέπραξε, τη λεηλασία από την οποία το κράτος της επωφελήθηκε, τη φοβερή καταστροφή που προκάλεσε στη χώρα μας υπονομεύοντας βίαια το μέλλον της. Αρνείται να συνάψει Συνθήκη Ειρήνης με την Ελλάδα, αρνείται να εκπληρώσει την ηθική, ιστορική, πολιτική και νομική υποχρέωσή της προς την Ελλάδα και να αποδώσει τις γερμανικές οφειλές. Αρνείται δηλαδή την δικαίωση της μεγαλειώδους Αντίστασης και Θυσίας της Ελλάδας, που συνέβαλε τα μέγιστα στη συντριβή του φασισμού και την απαλλαγή της Ευρώπης και της ίδιας της Γερμανίας από το ναζιστικό ζυγό. Κάτι που, όπως επισημαίνει ο Μανώλης Γλέζος, η σύγχρονη Ο.Δ. Γερμανίας δεν θα έπρεπε ποτέ να λησμονεί. Περιορίζεται σε μία «συγγνώμη», που όμως αποδεικνύεται κενή περιεχομένου και ανειλικρινής εφ’ όσον δεν συνοδεύεται με πράξεις αποζημίωσης, επανόρθωσης, αποκατάστασης. Μία «συγγνώμη», που αναιρείται πλήρως από την ίδια τη γερμανική κυβέρνηση και την αποικιοκρατικού χαρακτήρα προσπάθειά της να παραχαράξει την ιστορία, να διεισδύσει στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας μας, να λεηλατήσει περαιτέρω τον εθνικό μας πλούτο.

Και δυστυχώς, σήμερα όπως και τότε, βρίσκονται συμπατριώτες μας πρόθυμοι να υπηρετήσουν τα γερμανικά σχέδια σε βάρος του λαού μας.  Ας καταλάβουν, επιτέλους, ότι η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» αποτελεί Δούρειο Ίππο για την προώθηση της γερμανικής πολιτικής στην Ελλάδαστοχεύοντας στην ενσωμάτωση της Ελλάδας στη γερμανική οικονομική αυτοκρατορία και τη μετατροπή της χώρας μας σε αποικία. Ας αναρωτηθούν, τέλος, πώς είναι δυνατόν να υπάρχει «Ελληνογερμανική Συνέλευση» και άλλες συναφείς πρωτοβουλίες ψευδεπίγραφης συμφιλίωσης ενώ οι δύο χώρες είναι ακόμη σε καθεστώς λήξης εμπόλεμης κατάστασης, με ευθύνη της Γερμανίας, που αρνείται να υπογράψει Συνθήκη Ειρήνης με την Ελλάδα; Ας έχουν υπόψη τους όσοι σκέφτονται να συμμετάσχουν στην ψευδεπίγραφη «Ελληνογερμανική Συνέλευση» ότι η παρουσία τους υπηρετεί, ανεξάρτητα από τις προθέσεις τους, τις επιδιώξεις των γερμανικών ελίτ. Δεν ταιριάζει στο λαό μας αυτή η συναλλαγή, δεν ταιριάζει με την Ιστορία μας αυτή η υποτέλεια.

Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά ότι στην καρδιά μας των Ελλήνων και ιδίως των Θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας δεν χωρούν μίσος, μνησικακία και μισαλλοδοξία. Είμαστε αλληλέγγυοι με τον γερμανικό λαό, όπως και με κάθε λαό, κι επιζητούμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μαζί του. Υπογραμμίζουμε όμως ότι η ειλικρινής φιλία των λαών στηρίζεται στην ισότητα, τον αμοιβαίο σεβασμό και τη δικαιοσύνη, αρχές και αξίες για τις οποίες και αγωνιζόμαστε.

Συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον ιερό αγώνα για Δικαιοσύνη & Αποζημίωση. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει ως οφείλει, σθεναρά και αποφασιστικά τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και τα πολιτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου να στηρίξουν ομόθυμα τον δίκαιο αυτό αγώνα.

Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, των δημάρχων και των φορέων της Μεγαλονήσου, που δηλώνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην ψευδεπίγραφη «Ελληνογερμανική Συνέλευση» στη Χερσόνησο. Είναι, πλέον, βέβαιο ότι η φιέστα της υποτέλειας και της ιδιοτέλειας θα αποδειχθεί φιάσκο!

Καλούμε σε συγκέντρωση την Πέμπτη 1η Νοέμβρη και ώρα 4.30μμ, στην Πλατεία Ελευθερίας, έξω από τον κινηματογράφο Αστόρια και στη συνέχεια σε ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο Lyttos Beach (Ανάληψη Δήμου Χερσονήσου) όπου πραγματοποιείται η κατάπτυστη αυτή «Συνέλευση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί