Αυτοδιοικητικές εκλογές: Στο Ηράκλειο ο Π. Σκουρλέτης για τις λύσεις και τα αγκάθια στις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ

Σε παγκρήτια συνάντηση των ΝΕ και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει μέρος σήμερα στο Ηράκλειο ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης. Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται σε κάθε περιφέρεια το τελευταίο διάστημα και στόχος είναι να τεθεί το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα δώσουν τη μάχη οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να συζητηθούν πρόσωπα που προκρίνουν οι τοπικές κοινωνίες.

Ειδικά στην Κρήτη υπάρχει ήδη έντονη αντιπαράθεση στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο να στηριχτεί ως υποψήφιος περιφερειάρχης ο ήδη υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ, περιφερειάρχης επί 8 χρόνια, Σταύρος Αρναουτάκης, όχι επειδή είναι εν ενεργεία στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αλλά επειδή τόσο η αποτελεσματικότητα όσο και η πολιτική του επάρκεια αμφισβητούνται έντονα. Και κυρίως αμφισβητείται έντονα η διαφάνεια της λειτουργίας του.

(Δείτε στο τέλος μερικές μόνο από τις υποθέσεις που έχει φέρει στο φως το Candiadoc)

Και βέβαια τίθεται το ερώτημα: “με Αρναουτάκη και το ίδιο σύστημα πολιτικής και αδιαφάνειας θα πάμε στη νέα εποχή την Κρήτη”; Ερώτημα που τίθεται και από μεγάλο μέρος του κόσμου που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, τον οποίο υποτίθεται ότι συσπειρώνει μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Αρναουτάκη. “Αν θέλαμε Αρναουτάκη θα μέναμε στο ΠΑΣΟΚ” είναι η εύλογη απάντηση πολλών παλιών ψηφοφόρων του πάλαι ποτέ παντοδύναμου στην Κρήτη ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη το θέμα της υποψηφιότητας δημάρχου στο δήμο Ηρακλείου είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα, το οποίο αναμένεται να τεθεί στις σημερινές συζητήσεις. Ανεπίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ διερευνητικά έχει γίνει επαφή με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλη Αλιφιεράκη, κι έτσι το όνομά του ακούγεται στο πλαίσιο των κομματικών επιλογών. Από την άλλη όμως υπάρχει ως δεδομένη και ισχυρή υποψηφιότητα αυτή του Ηλία Λυγερού, που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στην προηγούμενη εκλογή και συγκέντρωσε 21%.

Η υποψηφιότητα του κ. Λυγερού είναι φανερό το τελευταίο διάστημα ότι κερδίζει “πόντους” ανάμεσα στους πολίτες που υποστηρίζουν μια άλλη λύση και πορεία για το δήμο Ηρακλείου. Όχι μόνο έναντι της μάλλον όχι δυναμικής υποψηφιότητας Αλιφιεράκη, αλλά και έναντι τόσο του σημερινού δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού, όσο και έναντι του άλλοτε δημάρχου, Γιάννη Κουράκη (αν αποφασίσει να είναι και πάλι υποψήφιος). Κι αυτό φαίνεται και από δημοσκόπηση των τελευταίων ημερών που παρουσίασε η καλά ενημερωμένη περί τα αυτοδιοικητικά ηλεκτρονική σελίδα aftodioikisi.gr.

Δείτε:

Η δημοσκόπηση που δείχνει “αέρα νίκης” στον Ηλία Λυγερό και τον θέτει ως φαβορί στη συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ

 

Δείτε ακόμα ενδεικτικά για τον Στ. Αρναουτάκη:

Πώς μεθοδεύει η περιφέρεια την αγορά ακινήτου έναντι 8,5 εκ. ευρώ, μέσω διαγωνισμού με… φωτογραφίες! (έγγραφο)

Οι… “ευεργεσίες” εκατομμυρίων στην Εκκλησία Κρήτης και οι “χορηγοί” Αρναουτάκης, Βενιζέλος και Κεγκέρογλου (έγγραφα- φωτο)

Όταν ο Στ. Αρναουτάκης έδωσε “καταφύγιο” στον ΓΓ του προφυλακισμένου Γιάννου και συγκατηγορούμενό του (φωτο)

Όταν Φούχτελ και Αρναουτάκης μοίραζαν… καθρεπτάκια στους “ιθαγενείς” της Κρήτης! (βίντεο)

Ο φοβερός “Φουχτουλάκης” του Στ. Αρναουτάκη, ή πώς οι δήμαρχοι της Κρήτης αδειάζουν τον περιφερειάρχη, φίλο του Φούχτελ

Ένα σκάνδαλο με την υπογραφή του περιφερειάρχη Κρήτης: Πώς έγινε “κουρέλι” διεθνής διαγωνισμός!- Οι “φωτογραφίες” και οι αλλαγές όρων, μετά την ανάθεση! (έγγραφα)

Εισαγγελική έρευνα για διαγωνισμό – σκάνδαλο της περιφέρειας, με τις υπογραφές Αρναουτάκη και υπηρεσιακών- Η εργολαβία με διακήρυξη “φωτογραφία”! (έγγραφα)

Ο Ηρακλειώτης καθηγητής για χρόνια συνεργάτης του Παπαντωνίου που “υιοθετήθηκε” (από κοινού) από Αρναουτάκη- Αυγενάκη! (φωτο)

Νέα αποκάλυψη: Πώς άλλαξε το αποτέλεσμα διαγωνισμού στην Κρήτη και τον κέρδισε ο… συνήθης ανάδοχος στα απορρίμματα! (έγγραφα)

ΕΣΔΑΚ: Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός μαϊμού των 37 εκατ. € που συνέταξε… ο εργολάβος!- Στον εισαγγελέα η υπόθεση και ΕΔΕ από Μαμουλάκη

Επιβεβαιώνει ο ΕΣΔΑΚ τη “λαμογιά” που επιχειρήθηκε με τον διαγωνισμό των 37 εκατ. €- Τί απαντά στο Candiadoc

Ηράκλειο: Πώς δόθηκε σε εταιρεία έργο 1 εκατ. € για τα σκουπίδια με διαδικασίες… για τα μάτια του κόσμου! (έγγραφα)

Όταν φωνάζω “Καρανίκας” να βγαίνεις, όταν φωνάζω “Αρναουτάκης” να σιωπάς και να ανοίγεις το στόμα

Ιδού πώς ο… αυτοκράτωρ της Κρήτης “εκδικείται” όσους δεν του καθαρίζουν τα σακάκια! (έγγραφα)

 

Το θέμα με τον Αρναουτάκη δεν είναι απλώς ότι ανήκει στο ΠΑΣΟΚ…

Ποιος συμβούλευσε τον Αλέξη για τη στήριξη στον Αρναουτάκη, τον “περιφερειάρχη της καρδιάς της Ντόρας”;

Αυτά είναι: Τώρα… κάνει και τον δύσκολο!- Με ζητάνε όλοι, λέει αλαζονικά ο Στ. Αρναουτάκης!

Στιλ… απολιτίκ, και άλλες κουτοπονηριές

Η συμφωνία Αρναουτάκη με τους Μητσοτάκηδες (πατέρα και υιό)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί