Όταν Φούχτελ και Αρναουτάκης μοίραζαν… καθρεπτάκια στους “ιθαγενείς” της Κρήτης! (βίντεο)

Ήταν Μάιος του 2012. Ο φοβερός και τρομερός Φούχτελ, “Φουχτουλάκης” όπως τον αποκαλεί ο περιφερειάρχης Κρήτης, έρχεται για πρώτη φορά στην Κρήτη. Στην ουσία είναι ο “κυβερνήτης” που είχε τοποθετήσει στην Ελλάδα η Μέρκελ, ο άνθρωπος που τα χρόνια της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου μπαινόβγαινε στο πρωθυπουργικό γραφείο και τα υπουργεία σα να ήταν στη βίλα του.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, με το γνωστό “απολιτίκ” ύφος μέσω του οποίου μπορεί να κάνει τη δουλειά του, δεν έχει κανένα πρόβλημα όχι μόνο να ανακηρύξει ως “μεγάλο φίλο” της Κρήτης τον εκπρόσωπο της Μέρκελ, αποκαλώντας τον “Φουχτουλάκη”, αλλά και τον παρουσιάσει (μαζί με τη γερμανική επιβολή μέσω μνημονίων) περίπου τον… “αναμορφωτή” της κρητικής οικονομίας και κοινωνίας!

Είναι πραγματικά “αξιοθαύμαστο” το πόσο εύκολα ο κ. Αρναουτάκης, οργανωτής, μαζί με τον δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη, της αποικιοκρατικής “ελληνογερμανικής συνέλευσης” από την ερχόμενη Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο, υιοθετεί από την πρώτη στιγμή όλο το στήσιμο που γίνεται από τον επικυρίαρχο Φούχτελ.  Και πόσο δείχνει ότι πιστεύει σ’ αυτόν!

Μαζί του συζητά για 6 ώρες (!), όπως δηλώνει ο ίδιος, προσπαθώντας να διαμορφώσει ένα “σχέδιο” για την αναμόρφωση της κρητικής οικονομίας,

Συζητά ακόμα και το θέμα του να πουλήσουν γερμανικές εταιρείες τεχνογνωσία για το “πονηρό” θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που ακόμα και στα πιο σκληρά μνημονιακά χρόνια, υπάρχουν λεφτά με τα τσουβάλια… Στη συζήτηση του “πονηρού” θέματος αναφέρεται ακροθιγώς ο Φούχτελ, αλλά όχι και ο περιφερειάρχης Κρήτης, πιθανώς για ευνόητους λόγους… Αργότερα, σε άλλες δηλώσεις του, ο Φούχτελ μιλάει πλέον ξεκάθαρα και για την πώληση τεχνογνωσίας και για τις μπίζνες με τα σκουπίδια στην Κρήτη και το ενδιαφέρον της περιφέρειας του νησιού…

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά που δημοσιεύει τον Οκτώβριο του 2012 το ειδησεογραφικό portal  iefimerida.gr, που δεν διακρίνεται και για τη συμπάθειά του προς την αριστερά ή την αντιπολίτευση που έκανε στην τότε κυβέρνηση αλλά σε ΝΔ- ΠΑΣΟΚ.

Από όλα όσα παρουσιάζουν Φούχτελ και Αρναουτάκης, πέρα από το θέμα των σκουπιδιών και το περίεργο καθεστώς που υπάρχει στην Κρήτη, ένα πράγματι υλοποιήθηκε: οι μπίζνες που έκανε ο Γερμανός αξιωματούχος, ιδρύοντας σχολή “υπηρετικού προσωπικού” για μεγάλα ξενοδοχεία, στην πραγματικότητα! Δηλαδή, “παραγωγή” βοηθών στα ξενοδοχεία, με “μισθό” 307 ευρώ…

Πρόκειται για τη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ, που εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2014 στο Ηράκλειο από τον υφυπουργό Παιδείας της Γερμανίας Τόμας Ράχελ και τον Βασίλη Κεγκέρογλου, υφυπουργό Εργασίας, τότε.

Η σχολή ήταν η δεύτερη του είδους της που ανοίγει στην Ελλάδα (η πρώτη ήδη λειτουργούσε στην Αθήνα) και βασίστηκε στο λεγόμενο «Δυϊκό Σύστημα Εκπαίδευσης» για το οποίο επανειλημμένως είχε μιλήσει στις επισκέψεις του στην Κρήτη ο επιτετραμμένος της καγκελαρίου για την Ελλάδα, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ.

Οι απολαβές των μαθητών–εργαζομένων θα ήταν 307 ευρώ τον μήνα (το 75% του βασικού μισθού, εφόσον είναι κάτω από 25 ετών) για τα τρία χρόνια εκπαίδευσης ενώ, όπως παραδεχόταν τότε ακόμα και ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Αθανάσιος Κελέμης, που συνέπραξε στην “πρωτοβουλία”, δεν υπήρχε δέσμευση για τον εργοδότη να διατηρήσει το προσωπικό αυτό μετά τη λήξη της «μαθητείας».

Δείτε το βίντεο από εκείνη την πρώτη παρουσία του Φούχτελ στην Κρήτη, τον Μάιο του 2012, τις δηλώσεις του και τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Κρήτης και πώς παρουσίασε τον “ευεργέτη” από τη Γερμανία, μετά την 6ωρη συνεργασία τους… Το βίντεο είχε παρουσιάσει τότε το Cretalive.

 

Δείτε επίσης

Ο φοβερός “Φουχτουλάκης” του Στ. Αρναουτάκη, ή πώς οι δήμαρχοι της Κρήτης αδειάζουν τον περιφερειάρχη, φίλο του Φούχτελ

Προς ακύρωση η ελληνογερμανική συνέλευση του.. Φουχτελάκη (του Σταύρου), μετά τις αντιδράσεις των δημάρχων της Κρήτης

Μαρτυρικά χωριά Κρήτης: Υβριστική απέναντι στην Ιστορία της Κρήτης η συμμετοχή στην Ελληνογερμανική Συνέλευση

Το… χαβά του ο δήμος Χερσονήσου: Ζητά από ξενοδόχους… “εθελοντές” ξενοδοχοϋπάλληλους για τη συνέλευση του Φούχτελ!

“Στο πόδι” η Κρήτη κατά της ελληνογερμανικής συνέλευσης υποτέλειας των Φούχτελ- Αρναουτάκη

Στους δρόμους κατά της “ελληνογερμανικής συνέλευσης”, απέναντι σε πρόθυμους…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί