Η δημοσκόπηση που δείχνει “αέρα νίκης” στον Ηλία Λυγερό και τον θέτει ως φαβορί στη συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ισχυρή φαίνεται να είναι πλέον η υποψηφιότητα του Ηλία Λυγερού στο Ηράκλειο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το το καλά ενημερωμένο στα της αυτοδιοίκησης, aftodioikisi.gr, φαίνεται ότι έχει “αέρα” φαβορί όπως δείχνει δημοσκόπηση που έχουν στα χέρια τους τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Σύμφωνα με αυτήν, ο κ. Λυγερός σε δεύτερο γύρο έχει συμμαχίες και κερδίζει τόσο τον σημερινό δήμαρχο, Βασίλη Λαμπρινό, όσο και τον προηγούμενο δήμαρχο, Γιάννη Κουράκη, εφόσον φυσικά οι δυο τους αποφασίσουν να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι.

Δείτε επίσης: “Ψάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιο δήμαρχο στο Ηράκλειο;”

Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που παρουσιάζει σε σημερινό ρεπορτάζ η aftodioiki.gr, στο οποίο διαβάζουμε:

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται την Τετάρτη ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και πάνω-πάνω στην ατζέντα του είναι οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου του 2019. Με δεδομένο ότι την υπόθεση της Περιφέρειας Κρήτης την χειρίζεται κυρίως το Μαξίμου, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην υποψηφιότητα Αρναουτάκη, ο κ. Σκουρλέτης με την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτεύουσα της Κρήτης θα επιχειρήσει να κλείσει τις υποψηφιότητες στους δήμους.

Και, βεβαίως, πρώτα απ’ όλα στον δήμο Ηρακλείου, όπου μετά από ορισμένες παλινωδίες, το κυβερνών κόμμα φαίνεται ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην στήριξη εκ νέου του Ηλία Λυγερού, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού του ΕΜΠ και επιτυχημένου επιχειρηματία στον τομέα των ιδιωτικών κατασκευών. Ο Ηλίας Λυγερός, που στην Κρήτη έχει το προσωνύμιο «Αριστερός Manager», μιας και συνδυάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υπερ15ετή επιτυχημένη παρουσία στον χώρο τον επιχειρήσεων και την δραστηριοποίησή του από τα φοιτητικά του χρόνια στο χώρο της Αριστεράς, φαίνεται ότι προκρίνεται, πλέον, τόσο από την Κουμουνδούρου όσο και από το μεγαλύτερο τμήμα της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο.

Κι αυτό γιατί:

-Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν ότι κερδίζει στον β΄ γύρο τόσο τον νυν δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό όσο και τον τέως Γιάννη Κουράκη ακόμη κι αν, τελικώς, αποφασίσουν είναι εκ νέου υποψήφιοι, καθώς ο πρώτος ήδη επικαλείται θέματα υγείας, ενώ ο δεύτερος, με τα σημερινά δεδομένα, φαίνεται ότι θα είναι αντίπαλος του Σταύρου Αρναουτάκη στην Περιφέρεια Κρήτης, με τη στήριξη της ΝΔ. Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2014 ο κ. Λυγερός είχε μία από τις καλύτερες πανελλαδικά επιδόσεις υποψηφίου δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ (20,8%) και για λίγο δεν κατάφερε να μπει στον β΄ γύρο.

-Όλο διάστημα της θητείας του νυν δημάρχου Β.Λαμπρινού, απουσία του πρώην δημάρχου Γ.Κουράκη, ο ίδιος και η δημοτική κίνηση «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» είχαν, στην ουσία, αναλάβει τον ρόλο της μείζονος αντιπολίτευσης, ασκώντας προγραμματική αντιπολίτευση με συγκεκριμένες προτάσεις στην δημοτική Αρχή, στα μεγάλα θέματα της πόλης (κυκλοφοριακό,
-Ο Ηλίας Λυγερός ήταν από τους ελάχιστους επικεφαλής δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά που κατάφερε την κρατήσει ενωμένη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί