Λέκκας: Αν ο σεισμός είχε γίνει πιο κοντά στο νησί θα είχαμε πρόβλημα (βίντεο)

Στους 6,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ προσδιόρισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, το μέγεθος του μεγάλου σεισμού που έπληξε τη Ζάκυνθο ξημερώματα Παρασκευής.

Μιλώντας σε έκτακτο δελτίο της ΕΡΤ, πριν από λίγη ώρα ο κ. Λέκκας τόνισε πως: «το μέγεθος του σεισμού επαναπροσδιορίσθηκε στους 6,4 βαθμούς τελικά. Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 34 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού. Ευτυχώς η απόσταση είναι μεγάλη. Αν ο ίδιος σεισμός είχε γίνει πιο κοντά θα είχαμε μεγάλα προβλήματα»!

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ σημείωσε πως η ενέργεια του σεισμού πήγε προς την Ιταλία και γι αυτό το λόγο έγινε αισθητός μέχρι τη Μάλτα. Το εστιακό του βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα, ακριβώς στα όρια του ελληνικού τόξου.

«Υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι αλλά έχουν περάσει αρκετές ώρες και έτσι δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα» τόνισε ο κ. Λέκκας ο οποίος έκανε λόγο για πλούσια μετασεισμική ακολουθία. «Εξαιρετικά περιορισμένες οι ζημιές. Ανησύχησα για τη νότια Ζάκυνθο αλλά άντεξε η περιοχή. Σποραδικές και μεμονωμένες οι ζημιές» κατέληξε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί