Η συμφωνία Αρναουτάκη με τους Μητσοτάκηδες (πατέρα και υιό)

Πολλοί εξεπλάγησαν ακούγοντας κάποια στιγμή τον σημερινό περιφερειάρχη Κρήτης να κάνει τον “δύσκολο” όταν ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ είπε ότι η περίπτωση θα ήταν μια από αυτές που θα μπορούσε να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας, την επομένη της πρωθυπουργικής αναφοράς στη συνέντευξη Τύπου της Θεσσαλονίκης, ο κ. Αρναουτάκης είχε δηλώσει, με περίσσια αλαζονεία: “Αυτό όμως που πρέπει να πω είναι ότι όλες οι παρατάξεις, όλα τα κόμματα έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για μια υποστήριξη της υποψηφιότητας μας. Όμως εμείς είμαστε μια αυτοδιοικητική παράταξη. Κι αυτό θα είναι το αντικείμενο της συζήτησης που θα έχουμε με όλα τα μέλη της παράταξής μας, με σκοπό την ενότητα της Κρήτης και μόνο χρώμα μας να είναι η Κρήτη”.

Ε, να λέει δημόσια ο πρωθυπουργός πόσο καλός είσαι πόσα έργα έχεις κάνει (…) κι εσύ να κάνεις το δύσκολο, σημαίνει ότι υπάρχει κάτι άλλο.

Και το “άλλο” είναι πολύ απλά η συμφωνία με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο ο κ. Αρναουτάκης έχει δώσει και χέρια! Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αρναουτάκης είχε υποσχεθεί ότι θα κατέβει με τη ΝΔ και στον μακαρίτη Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, λίγο πριν τον θάνατό του!

Ίσως αυτή η συμφωνία με τον πρώην πρωθυπουργό είναι αυτή που έχει οδηγήσει τον Ντόρα Μπακογιάννη να χαρακτηρίσει τον κ. Αρναουτάκη ως τον “περιφερειάρχη της καρδιάς της”, και όχι μόνο οι χρηματοδοτήσεις της περιφέρειας στο Ίδρυμα Μητσοτάκη…

Η δήλωση, λοιπόν, Τσίπρα έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον κ. Αρναουτάκη. Γι αυτό κι αντί να χαμογελάσει τότε, έκανε τον δύσκολο και έθεσε… προϋπόθεση να στηριχτεί από όλους!

Μάλιστα, σύμφωνα με ανθρώπους που ξέρουν καλά τα όσα συμβαίνουν στα πολύ “κλειστά” γραφεία της περιφέρειας, μετά τη δήλωση Τσίπρα ο κ. Μητσοτάκης είχε επικοινωνία με τον κ. Αρναουτάκη και του υπενθύμισε τόσο τη συμφωνία των δυο τους όσο και την υπόσχεση στον μακαρίτη, πλέον, πατέρα του. Και του έθεσε ένα περίπου τελεσίγραφο για να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Άνθρωποι που ξέρουν καλά όσα συμβαίνουν μέσα στο περιφερειακό μέγαρο εκτιμούν πως θα έβγαζε από τη δύσκολη θέση τον ίδιο να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να συζητάει την υποψηφιότητά του, καθώς ο ίδιος ο περιφερειάρχης, που μιλάει μόνιμα με μισές κουβέντες, δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει μόνος του το μπλέξιμό του!

Δηλαδή, είτε να έσπευδε η ΝΔ να τον στηρίξει, αποκλείοντας έτσι κάθε σκέψη στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ από μόνος του μετά από τόσες περιπτώσεις αδιαφάνειας που έχουν έλθει στη δημοσιότητα και αφορούν άμεσα στους χειρισμούς του νυν περιφερειάρχη, να απέκλειε την υποψηφιότητά του (δείτε παρακάτω εντελώς ενδεικτικά μερικές μόνο υποθέσεις).

Και φαίνεται ότι ένα τέτοιο στοιχείο ήταν το γεγονός ότι ο κ. Αρναουτάκης δεν ανακοινώθηκε ανάμεσα στους 7 (από τους συνολικά 13) υποψήφιους που θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα.

Μια λεπτομέρεια ακόμα, για όσους ήταν παρόντες, η αμηχανία του όταν την περασμένη Δευτέρα ο Νίκος Κοτζιάς ανακοίνωσε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ότι το ΠΡΑΤΤΩ θα τον στηρίξει…

 

Δείτε επίσης

Το θέμα με τον Αρναουτάκη δεν είναι απλώς ότι ανήκει στο ΠΑΣΟΚ…

Ποιος συμβούλευσε τον Αλέξη για τη στήριξη στον Αρναουτάκη, τον “περιφερειάρχη της καρδιάς της Ντόρας”;

Αυτά είναι: Τώρα… κάνει και τον δύσκολο!- Με ζητάνε όλοι, λέει αλαζονικά ο Στ. Αρναουτάκης!

Στιλ… απολιτίκ, και άλλες κουτοπονηριές

 

Δείτε ακόμα εντελώς ενδεικτικά:

Πώς ο περιφερειάρχης Κρήτης χρηματοδοτεί προκλητικά και με απευθείας αναθέσεις την ιδιωτική δράση συμβούλου του! (εγγραφα)

Η περιφέρεια Κρήτης… “πρότυπο”, στον πάτο της Ευρώπης!- Στην 250η θέση (στις 263 της ΕΕ), 11η στις 13 στην Ελλάδα! (εικόνες)

Ο φοβερός “Φουχτουλάκης” του Στ. Αρναουτάκη, ή πώς οι δήμαρχοι της Κρήτης αδειάζουν τον περιφερειάρχη, φίλο του Φούχτελ

Ένα σκάνδαλο με την υπογραφή του περιφερειάρχη Κρήτης: Πώς έγινε “κουρέλι” διεθνής διαγωνισμός!- Οι “φωτογραφίες” και οι αλλαγές όρων, μετά την ανάθεση! (έγγραφα)

Εισαγγελική έρευνα για διαγωνισμό – σκάνδαλο της περιφέρειας, με τις υπογραφές Αρναουτάκη και υπηρεσιακών- Η εργολαβία με διακήρυξη “φωτογραφία”! (έγγραφα)

Πώς μεθοδεύει η περιφέρεια την αγορά ακινήτου έναντι 8,5 εκ. ευρώ, μέσω διαγωνισμού με… φωτογραφίες! (έγγραφο)

Οι… “ευεργεσίες” εκατομμυρίων στην Εκκλησία Κρήτης και οι “χορηγοί” Αρναουτάκης, Βενιζέλος και Κεγκέρογλου (έγγραφα- φωτο)

Όταν ο Στ. Αρναουτάκης έδωσε “καταφύγιο” στον ΓΓ του προφυλακισμένου Γιάννου και συγκατηγορούμενό του (φωτο)

Ο Ηρακλειώτης καθηγητής για χρόνια συνεργάτης του Παπαντωνίου που “υιοθετήθηκε” (από κοινού) από Αρναουτάκη- Αυγενάκη! (φωτο)

Νέα αποκάλυψη: Πώς άλλαξε το αποτέλεσμα διαγωνισμού στην Κρήτη και τον κέρδισε ο… συνήθης ανάδοχος στα απορρίμματα! (έγγραφα)

ΕΣΔΑΚ: Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός μαϊμού των 37 εκατ. € που συνέταξε… ο εργολάβος!- Στον εισαγγελέα η υπόθεση και ΕΔΕ από Μαμουλάκη

Επιβεβαιώνει ο ΕΣΔΑΚ τη “λαμογιά” που επιχειρήθηκε με τον διαγωνισμό των 37 εκατ. €- Τί απαντά στο Candiadoc

Ηράκλειο: Πώς δόθηκε σε εταιρεία έργο 1 εκατ. € για τα σκουπίδια με διαδικασίες… για τα μάτια του κόσμου! (έγγραφα)

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί