Ανεξέλεγκτη φωτιά στη Χαλκιδική – Μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες (Φωτο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 5.40 τα ξημερώματα της Πέμπτης στην περιοχή Καβουρότρυπες Σιθωνίας, πάνω από τη Σάρτη της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο σημείο 30 οχήματα της πυροσβεστικής με 60 πυροσβέστες και τρεις ομάδες πεζοπόρο τμήμα, ενώ μάχη για την κατάσβεση δίνουν από αέρος τέσσερα αεροσκάφη. 

Εκκενώθηκε οικισμός

Την απομάκρυνση των κατοίκων του Κάμπου Σιθωνίας διέταξε η πυροσβεστική υπηρεσία εξαιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που επικρατεί στην περιοχή από την μεγάλη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στην κοινότητα της Σάρτης.

Κλειστή η επαρχιακή οδός της Σιθωνίας

Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός της Σιθωνίας από τη διασταύρωση της Βουρβουρού μέχρι και τη διασταύρωση της Συκιάς από τη μεγάλη φωτιά.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη, ενώ οι χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Αντιδήμαρχος Σιθωνίας για τη φωτιά: Η κατάσταση είναι δύσκολη και το μέτωπο μεγάλο

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο δήμος Σιθωνίας λόγω της ισχυρής πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν αυτή την ώρα πυροσβεστικές δυνάμεις σε δασική περιοχή κοντά στη Σάρτη.

Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ την κατάσταση δυσχεραίνει η διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή, όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο FM” ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Πάρης Ντέμπλας.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, πνέουν ισχυροί άνεμοι, η φωτιά είναι πάνω από τη Σάρτη […], Υπάρχει μία ετοιμότητα, το Κοινοτικό Κατάστημα είναι ανοιχτό, χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο και αυτό, είναι το μεγάλο μειονέκτημά μας. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας» ανέφερε.

Ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας εκτίμησε ότι χωρίς ρεύμα σύντομα ενδέχεται να διακοπεί και το νερό και σημείωσε: «εκκενώσεις μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει αν και με την αστυνομία είπαμε να ενημερώσουμε όσους βρίσκονται πάνω από το επαρχιακό κύκλωμα της Σάρτης, ώστε να απομακρυνθούν» .

halkidikinews.gr, Βίντεο: R Thess

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί