Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα κρατηθούν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου. Αρχικά είχε διαρρεύσει ότι η κ. Κουράκου θα οδηγηθεί στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, ωστόσο η σύζυγος του πρώην υπουργού τελικά θα μεταφερθεί στον Κορυδαλλό.

Ο πρώην υπουργός κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμης ανακρίτριας-εισαγγελέα, μετά τη μαραθώνια απολογία του για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ύψους 2,8 εκ. ελβετικών φράγκων. Παράνομο χρήμα που κατά το κατηγορητήριο συνδέεται με τη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Συνολικά η απολογία του πρώην υπουργού που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας, διέκοψε το βράδυ και συνεχίστηκε την Τρίτη, διήρκησε 16 ώρες, με τον κατηγορούμενο να αρνείται όσα του αποδίδονται.

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου η οποία επίσης κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατηγορία την οποία αρνήθηκε. Ωστόσο ούτε αυτή έπεισε με τις εξηγήσεις της ανακρίτρια και εισαγγελέα.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του αποχώρησαν το βράδυ της Τρίτης από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων με χειροπέδες. Ο πρώην υπουργός δήλωσε πως «Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά. Η εργαλοιοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη Δημοκρατία. Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά» .

Το ζεύγος πέρασε τη νύχτα στην ΓΑΔΑ και πριν από λίγο ορίστηκαν από τον εισαγγελέα οι φυλακές όπου θα κρατηθούν.

Εnikos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί