Ο Ηρακλειώτης καθηγητής για χρόνια συνεργάτης του Παπαντωνίου που “υιοθετήθηκε” (από κοινού) από Αρναουτάκη- Αυγενάκη! (φωτο)

Έναν άνθρωπο, στενό συνεργάτη του Γιάννου Παπαντωνίου στα χρόνια που ήταν υπουργός Άμυνας στα τελευταία χρόνια της κυβέρνησης Σημίτη (2001-2004) και ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη, υιοθέτησε ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, τοποθετώντας τον μάλιστα στην ομάδα των ειδικών που κάνουν τα σεμινάρια στα νέα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Αλλά το θέμα δεν τελειώνει εδώ, καθώς, μάλλον με “κουμπάρο” τον κ. Αυγενάκη, ο άλλοτε συνεργάτης του Γ. Παπαντωνίου συμφώνησε να είναι υποψήφιος του Στ. Αρναουτάκη, πριν βεβαίως η υποψηφιότητα του τελευταίου τεθεί σε αμφισβήτηση από τη ΝΔ, λόγω… εμπλοκής ΣΥΡΙΖΑ!

Δείτε επίσης: Όταν ο Στ. Αρναουτάκης έδωσε “καταφύγιο” στον ΓΓ του προφυλακισμένου Γιάννου και συγκατηγορούμενό του (φωτο)

Αναλυτικά:

Bildergebnis für Γιάννος Παπαντωνίου Δημήτρης Ξενάκης

Ο Ηρακλειώτης αναπληρωτής καθηγητής  στο Τµήµα Πολιτικής Επιστήµης του Πανεπιστηµίου Κρήτης, Δημήτρης Ξενάκης ήταν επί χρόνια στενός συνεργάτης του προφυλακισμένου από χθες βράδυ, Γιάννου Παπαντωνίου. Μαζί του υπηρέτησε στο υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, υπήρξε Ειδικός Επιστήµων ∆ιεθνών Σχέσεων και ∆ιεθνών Οργανισµών στη Γενική Γραµµατεία Οικονοµικού Σχεδιασµού και Αµυντικών Επενδύσεων.

Παράλληλα, εκτός των άλλων, η συνεργασία του με τον Γιάννο Παπαντωνίου συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια, όταν υπηρέτησε από διάφορες θέσεις δίπλα του, όπως για παράδειγμα στο Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ), που από το 2003 έχει ιδρύσει ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός, όπου υπήρξε μέλος του ΔΣ και αντιπρόεδρος του προέδρου Γ. Παπαντωνίου.

Μάλιστα, εκτός από την παρουσία του σχεδόν μόνιμα στις εκδηλώσεις και τις δράσεις, μαζί με τον Γιάννο Παπαντωνίου συνέγραψαν αρκετά βιβλία τα οποία εξέδωσε το ΚΕΠΠ, ή ο Δ. Ξενάκης υπήρξε υπεύθυνος έκδοσης.

 

Μάλιστα τον Μάιο του 2008 βρέθηκε μαζί με τον Γ. Παπαντωνίου στο Ηράκλειο σε εκδηλώσεις του ΚΕΠΠ. Στη φωτογραφία ο Δ. Ξενάκης δεύτερος από αριστερά.

Ένα χρόνο νωρίτερα, τον Απρίλιο του 2007, συμμετείχε στο πάνελ εκδήλωσης για τα 50 χρόνια της ΕΕ, μαζί με τον τότε ευρωβουλευτή και νυν περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τον υπουργό της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, σε εκδήλωση στο Ηράκλειο, που είχε συντονιστή τον δημοσιογράφο Κώστα Γραμματικάκη.

Τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις του Κέντρου του Παπαντωνίου μπορείτε να τις δείτε στην προσωπική του σελίδα του.

 

Συνεργάτης του Αυγενάκη και τον Αρναουτάκη στις εκλογές!

Μετά την πολύχρονη στενή του συνεργασία με τον Γ. Παπαντωνίου, ο Ηρακλειώτης καθηγητής βρίσκεται δίπλα στον Λευτέρη Αυγενάκη και στη ΝΔ, αλλά και υποψήφιος στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές με τον Σταύρο Αρναουτάκη!

Τον Νοέμβριο του 2016, ο Λευτέρης Αυγενάκης ιδρύει ένα κομματικό θεσμό στη ΝΔ με τον βαρύγδουπο τίτλο “Ακαδημία Στελεχών” υπό την αιγίδα του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στα δυο πρώτα σεμινάρια που γίνονται στο Ηράκλειο, τον Δεκέμβριο του 2016 και τον Ιανουάριο του 2017, ο κ. Ξενάκης είναι στην ομάδα των εισηγητών. Στην ίδια ομάδα είναι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέας Ζώρας.

 

Κι ενώ ο καθηγητής έχει τόσο στενή σχέση με τη ΝΔ και τον Αυγενάκη, ώστε μπορεί να είναι σε εκείνους που εκπαιδεύουν τα κομματικά στελέχη, κλείνει συμφωνία με τον Σταύρο Αρναουτάκη για υποψηφιότητα μαζί του! Είναι η περίοδος που ο κ. Αρναουτάκης “παίζεται” από τον βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ ως υποψήφιος περιφερειάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε μεταδώσει η Νέα Κρήτη, στον γάμο του κ. Ξενάκη, τον περασμένο Ιούνιο, συμφώνησε με τον καλεσμένο του, περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, να είναι υποψήφιός του στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου!

Δημοσίευσε μάλιστα και τη σχετική φωτογραφία από τη συμφωνία!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί