«Το κύρος της χώρας έχει αναβαθμιστεί»- Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο ΥΠΕΞ (βίντεο)

«Διατηρήσαμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία καθιστώντας σαφές ότι δεν θα δεχθούμε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε ότι «άραμε τη ρετσινιά της μη λύσης του Κυπριακού που είχαμε. Φτάσαμε πολύ κοντά στην πιο δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό».

Δείτε την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών:

«Δημιουργήσαμε ένα πλαίσιο διαφάνειας και θεσμικής θωράκισης για τα μυστικά κονδύλια. Δεν υπάρχει πια η αλόγιστη χρήση κονδυλίων σε μαύρες σακούλες που είχαμε καταγγείλλει», επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πλήξει το κύρος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και σε άλλο σημείο της ομιλίας του υπογράμμισε: «Μπορώ να ενημερώσω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ειδικά κονδύλια ευρώ προς ευρώ.»

«Φεύγεις σε μια ημέρα χαράς για την εξωτερική μας πολιτική», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Νίκο Κοτζιά, «μια ημέρα χαράς», όπως είπε, «διότι όχι μόνο ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση μιας ιστορικής συμφωνίας με τους γείτονες μας (σ.σ.της πΓΔΜ) που ανοίγει μια προοπτική ευημερίας και ειρήνευσης στην περιοχή μας αλλά και γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τον ελληνικό προϋπολογισμό χωρίς περικοπές στις συντάξεις, μετά από οκτώ χρόνια λιτότητας, πράγμα το οποίο ανοίγει τον δρόμο για πιο αισιόδοξες μέρες για τον ελληνικό λαό».

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Νίκο Κοτζιά για την προσφορά του και σημείωσε ότι «αυτό που μένει από τη συνεργασία μας δεν είναι μόνο η αναμφισβήτητες ικανότητές του αλλά και το πατριωτικό καθήκον που τον διακρίνει».

 

Υπουργείο Εξωτερικών

@GreeceMFA

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό @PrimeministerGR για την τιμή και την ευκαιρία που μου έδωσε να αναμετρηθώ με τα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής –@NikosKotzias κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Εξωτερικών

Eίμαι ευτυχής, έχουμε κανει ένα βήμα ελπίδας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Μπορέσαμε και κάναμε ένα βήμα στο Μακεδονικό. Ζούμε την ίδια παραδοξολογία: Να έχω παραιτηθεί και να είμαι ευτυχής έχουμε κανει ένα βήμα ελπίδας για τη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

«Είμαι πολύ περήφανος που με τη δική σας καθοδήγηση κύριε πρωθυπουργέ στείλαμε 93 υποθέσεις διαφθοράς στον εισαγγελέα», επισήμανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε ότι αυτά που γίνονται τις τελευταίες μέρες με τα απόρρρητα κονδύλια είναι αθλιότητες. «Η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς σοβαρότητα και ευθύνη», τόνισε.

«Φεύγω έχοντας κάνει το μεγάλο βήμα του “Μακεδονικού” με την υποστηρίξη σας κύριε πρωθυπουργέ, φεύγω ευχαριστημένος», είπε ο κ. Κοτζιάς.

«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την τιμή και την ευκαιρία που μου έδωσε να αναμετρηθώ με τα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής», είπε ο Νίκος Κοτζιάς κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής και πρόσθεσε: «Κάναμε ένα βήμα μπροστά στο Σκοπιανό. Λέω ένα ευχαριστώ στο Ζάεφ και τους 80 βουλευτές. Και υπάρχει μια παραδοξότητα να έχω παραιτειθεί και να είμαι ευτυχής γιατί κάναμε ένα σημαντικό βήμα».


Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά την τελετή έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά. 

Νωρίτερα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ορκίστηκε, με πολιτικό όρκο, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, νέος υπουργός Εξωτερικών.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Υπουργείο Εξωτερικών

@GreeceMFA

Τελετή παράδοσης – παραλαβής Υπουργείου Εξωτερικών: Υποδοχή ΠΘ Αλέξη Τσίπρα @PrimeministerGR από τον @NikosKotzias στο @GreeceMFA

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί