Κ. Δουζίνας: Ο κ. Κουμουτσάκος δεν έχει τη βασική αστική ευγένεια να αναγνωρίσει τη συμβολή του κ. Κοτζιά

«Ίσως η γαλλική λέξη ressentiment να περιγράφει την αντιμετώπιση του κ. Κοτζια από τα στελέχη της ΝΔ» τόνισε σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Δουζίνας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Δουζίνας αναφέρει στη δήλωσή του: 

Δεν περίμενα από τον κ. Κουμουτσάκο να μην έχει τη βασική αστική ευγένεια να αναγνωρίσει τη συμβολή του κ. Κοτζιά, ενός υπουργού που αναβάθμισε την διεθνή θέση της χωρας περισσότερο από οποιονδήποτε. Όσο για τα περί Μακεδονικης ‘γλώσσας΄ και ‘εθνότητας’ να του υπενθυμίσω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών την κατατάσσει στις νότιες Σλαβικες γλώσσες, ενώ τελειώνει οριστικά οποιαδήποτε αναφορά στην ιστορία και την παράδοση της ελληνικής Μακεδονίας. Η δε nationality σημαίνει υπηκοότητα, θα έπρεπε να ξέρει ένας γλωσσομαθής πρώην διπλωμάτης. Η νέα υπηκοότητα θα είναι Macedonia/Citizen of North Macedonia. Αν δει τα διαβατήρια των βορειων γειτόνων σήμερα, λένε απλα Nationality: Macedonian. Δεν μπορεί ο εκπροσωπος της ΝΔ να  θεωρεί τους Έλληνες είτε αγράμματους είτε αφελείς. Ίσως η γαλλική λέξη ressentiment να περιγράφει την αντιμετώπιση του κ Κοτζια από τα στελέχη της ΝΔ.

Τι δήλωσε ο Κουμουτσάκος

«Ο απολογισμός της θητείας Κοτζιά θα μείνει στην ιστορία και τη συνείδηση των Ελλήνων για την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών και την εκχώρηση της «μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας στα Σκόπια.

Είναι, επιπλέον, απολογισμός ανοικτών μετώπων και επιζήμιων χειρισμών στα μεγάλα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, καθώς και κακοδιοίκησης και αυταρχισμού στο Υπουργείο των Εξωτερικών.

Δεν περίμενα από τον κ.Κουμουτσακο να μην έχει την βασική αστική ευγένεια προς τον κ Κοτζια έναν Υπουργό που θα μείνει στην ιστορία ως κάποιος που αναβάθμισε την διεθνή θεση της Ελλάδας περισσότερο από οποιονδηποτε άλλο.

left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί