Κρήτη: Καταγγελία για παρακράτηση χρημάτων της ΔΕΗ από τα ΕΛΤΑ

Ακούσιοι «δανειστές» των ΕΛΤΑ έχουν γίνει καταναλωτές της ΔΕΗ που επιλέγουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος μέσω του δικτύου της. Οι καταναλωτές φεύγουν με την απόδειξη και ήσυχοι ότι έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους. Όσοι μάλιστα πληρώνουν εμπρόθεσμα αναμένουν και την έκπτωση επιβράβευσης του 15% που δίνει η ΔΕΗ. Ωστόσο, όταν έρχεται ο επόμενος λογαριασμός, τα ποσά του προηγούμενου εμφανίζονται ως καθυστερημένες οφειλές. Έχουν μάλιστα επιβαρυνθεί με τόκους και συνειδητοποιούν ότι όχι μόνο έχουν χάσει την έκπτωση, αλλά και ότι κινδυνεύουν με διακοπή ηλεκτροδότησης. Αυτό γιατί τα ΕΛΤΑ, προκειμένου να καλύψουν το δικό τους πρόβλημα ρευστότητας, δεν αποδίδουν έγκαιρα τα χρήματα που εισπράττουν για λογαριασμό της ΔΕΗ. Τον τελευταίο μήνα, καθημερινά στα ανά την επικράτεια καταστήματα της Επιχείρησης καταφθάνουν καταναλωτές ζητώντας εξηγήσεις και τακτοποίηση των λογαριασμών τους.

Περιστατικό παρακράτησης ποσού από τα ΕΛΤΑ, μετά από εμπρόθεσμη πληρωμή λογαριασμού της ΔΕΗ, καταγγέλλει στην ΑΝΑΤΟΛΗ το Λογιστικό Γραφείο του Κώστα Κασωτάκη στον Άγιο Νικόλαο. Όπως αναφέρει, «ο λογαριασμός της ΔΕΗ, ποσού 451,00 ευρώ, ήρθε στο γραφείο μου με ημερομηνία λήξης 12 Ιουνίου 2018 και πληρώνεται εμπρόθεσμα την ίδια μέρα στα ΕΛΤΑ Αγίου Νικολάου. Μετά από δύο μήνες έρχεται ο νέος λογαριασμός και γράφει “παλιό υπόλοιπο 451,00 ευρώ” και ειδοποίηση διακοπής ρεύματος. Επικοινωνώ προσωπικά με τα ΕΛΤΑ και η απάντηση είναι ότι “ο λογαριασμός σας έχει πληρωθεί αλλά η ΔΕΗ μας χρωστάει χρήματα και δεν μπορεί από μας να γίνει κάτι παρά μόνο όταν γίνει ο συμψηφισμός μεταξύ ΔΕΗ – ΕΛΤΑ”. Παίρνω τηλέφωνο στο 11770, στην ενημέρωση καταναλωτών, και μου απάντησαν ότι “το θέμα θα φτιάξει στο μέλλον γιατί υπάρχει θέμα με τα ΕΛΤΑ και μην ανησυχείτε, στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό θα εμφανιστεί σωστά”.

Έρχεται ο νέος εκκαθαριστικός λογαριασμός με λήξη 10 Οκτωβρίου 2018, με συνολικό ποσό 1039,00 ευρώ, καθώς συμπεριλαμβάνεται στο ποσό και το υποτιθέμενο ανεξόφλητο ποσό. Πληρώνω με e-banking τον τρέχοντα λογαριασμό 588,00 ευρώ. Συγχρόνως με παίρνουν τηλέφωνο εισπρακτικές εταιρείες, στην κατοικία μου, ότι έχω ανεξόφλητο ποσό και θα γίνει διακοπή ρεύματος το οποίο αναφέρεται και στο λογαριασμό της ΔΕΗ με έντονα γράμματα.

Ξαναπαίρνω τηλέφωνο στο 11770 και η απάντηση είναι “δυστυχώς το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ενημερώσω το υποκατάστημα ΔΕΗ ώστε να μην προχωρήσουν στην διακοπή ρεύματος”. Αυτό πράγματι έγινε και ο υπάλληλος μου είπε “παρακαλώ να μην ξαναπληρώσετε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στα ΕΛΤΑ” .

Θα προσθέσω ότι έχω χάσει και την έκπτωση, την οποία δικαιούμαι λόγω της εμπρόθεσμης πληρωμής. Παρακαλώ μέσω της εφημερίδας σας να μου δοθούν απαντήσεις. Γιατί να διασύρομαι από εισπρακτικές εταιρείες και μάλιστα με ειδοποίηση διακοπής ρεύματος; Αν δεν λάβω τις κατάλληλες απαντήσεις το επόμενο βήμα θα είναι ο Συνήγορος του Πολίτη και ο Εισαγγελέας».

anatolh.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί