Τί έκανε ξαφνικά τις κερασιές στην Ιαπωνία να ανθίσουν μέσα στην καρδιά του φθινοπώρου; (Βίντεο)

To Hanami, δηλαδή το καλωσόρισμα της άνοιξης, είναι μία από τις πιο παλιές παραδόσεις στην Ιαπωνία. Ονομάζεται και γιορτή της κερασιάς και φυσικά συμπίπτει με την περίοδο που οι κερασιές sakura, όπως είναι γνωστές στη χώρα, ανθίζουν και στα κλαδιά των δέντρων ξεπροβάλλουν ροζ και λευκά λουλούδια.

Για τους Ιάπωνες είναι ένα από τα σπουδαιότερα γεγονότα στο ημερολόγιο της χώρας και κάθε χρόνο διοργανώνονται φεστιβάλ ενώ χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο συρρέουν για να παρατηρήσουν τις μαγευτικές εικόνες που χαρίζει απλόχερα η φύση, κάνοντας πικ-νικ μαζί τους Ιάπωνες κάτω από τα ανθισμένα δέντρα.

Οι κερασιές στην Ιαπωνία ανθίζουν από τον Ιανουάριο- σε κάποιες περιοχές- έως και τον Μάιο αλλά στις μεγαλύτερες πόλεις, όπως το Τόκιο, το Κιότο και η Οσάκα ανθίζουν κυρίως στον Απρίλιο οπότε και διοργανώνονται τα μεγάλα υπαίθρια φεστιβάλ.

Τι γίνεται όμως όταν ξαφνικά ανθίζουν μέσα στην καρδιά του φθινοπώρου;

Συγκεκριμένα στην Ιαπωνία έχουν καταγραφεί τα τελευταία 24ωρα περί τις 300 αναφορές για κερασιές που άνθισαν μέσα στη καρδιά του φθινοπώρου, όπως αναφέρει η Weathernews.

Βέβαια για όλα υπάρχει εξήγηση και όπως φαίνεται οι κερασιές ξεγελάστηκαν από τους τυφώνες.

«Αυτό έχει συμβεί και στο παρελθόν, αλλά θυμάμαι να έχω δει κάτι τέτοιο στην κλίμακα που το παρατηρούμε σήμερα», δηλώνει ο Χιροουίκι Γουάντα, γεωπόνος στο Flower Association της Ιαπωνίας στο NHK.

Όπως εξηγεί, τα φύλλα της κερασιάς συνήθως εκκρίνουν μια ορμόνη που εμποδίζει την άνθιση. Φέτος όμως, οι δυνατοί τυφώνες που εκδηλώθηκαν, άφησαν τις κερασιές γυμνές από τα φύλλα τους. Άρα δεν εκκρίθηκε η συγκεκριμένη ορμόνη με αποτέλεσμα να ξεπροβάλλουν τα πανέμορφα λουλούδια. Αυτή, είναι τουλάχιστον η επικρατέστερη εξήγηση.

Επίσης βέβαια, όπως προσθέτει, οι υψηλές θερμοκρασίες που ακολούθησαν τις τροπικές καταιγίδες μπορεί να «μπέρδεψαν» της κερασιές και τις…έπεισαν πως ήρθε η ώρα να ανθίσουν.

Η πρόωρη άνθιση κάποιων κερασιών, σημαίνει βέβαια πως δεν θα ανθίσουν ξανά την άνοιξη αν και εκτιμά πως το φαινόμενο δεν επηρεάσει την περίοδο «sakura».

huffingtonpost.gr, με πληροφορίες από BBC

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί