Π. Σκουρλέτης: Ο πρωθυπουργός αποσαφήνισε τα όρια ανοχής (βίντεο)

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Kontra», ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι τα πράγματα είναι σαφή για τη κυβέρνηση, τόσο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όσο και για το εσωτερικό της.

O Π. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι ο κ. Κοτζιάς είχε την πλήρη πολιτική κάλυψη, ως προς τα θέματα της αρμοδιότητάς του, από τον πρωθυπουργό και ως εκ τούτου, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ακατανόητη την παραίτηση Κοτζιά. «Αυτό επιβεβαιώθηκε από την επιλογή του ίδιου το πρωθυπουργού να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών, κίνηση που πιστοποιεί την αταλάντευτη διάθεση της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών και να πάμε μέχρι τέλους».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αναφορά του Αλ. Τσίπρα ότι «δεν θα ανεχθεί καμία διγλωσσία από οποιονδήποτε», ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός αποσαφήνισε τα όρια της ανοχής, τα οποία σχετίζονται με τη συνοχή της κυβέρνησης.

«Σεβαστές οι διαφορετικές απόψεις αλλά η κυβέρνηση έχει μία πολιτική και αυτή θα εφαρμόσει μέχρι την ολοκλήρωσή της», πρόσθεσε ο Π. Σκουρλέτης, επαναλαμβάνοντας ότι «του είναι ακατανόητο γιατί παραιτήθηκε ο κ. Κοτζιάς».

Συνεχίζουν να συντρέχουν οι λόγοι που μας έφεραν μαζί με την Κίνηση του κ. Κοτζιά, το «ΠΡΑΤΤΩ», τόνισε επίσης ο Π. Σκουρλέτης ενώ, σε ερώτηση για τη θέση (ο «plan b») που εξέφρασε ο Π. Καμμένος στις ΗΠΑ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι «δεν έπρεπε να καταθέσει (ο κ. Καμμένος) τις προσωπικές του απόψεις», εφόσον εκεί εκπροσωπούσε τη χώρα ως υπουργός.

«Υπάρχει δέσμευση όλων των πλευρών ότι θα σεβαστούν τους προγραμματικούς στόχους της κυβέρνησης», σημείωσε ο Π. Σκουρλέτης, αναφέροντας ότι «βρισκόμαστε στην τελευταία και πιο παραγωγική περίοδο αυτής της κυβερνητικής θητείας και κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη να τορπιλίσει την κοινή προσπάθεια».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί