Ο Ν. Ντιμιτρόφ για την παραίτηση του Ν. Κοτζιά

Καλή επιτυχία σε όλες τις μελλοντικές του προσπάθειες ευχήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ, στον Νίκο Κοτζιά που παραιτήθηκε από το υπουργικό του αξίωμα το απόγευμα της Τετάρτης. Ο ΥΠ.ΕΞ. της γειτονικής μας χώρας δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών σε συνεργασία με όλες τις «προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις στα Σκόπια και την Αθήνα».

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, στη γραπτή δήλωσή του ανέφερε:

«Υπό την ηγεσία των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά, μοιραστήκαμε μήνες έντονων επαφών, κατά τις οποίες γίναμε αληθινοί φίλοι. Μόλις σε ένα χρόνο κατορθώσαμε να επιτύχουμε κάτι που τα τελευταία 27 χρόνια θεωρήθηκε αδύνατο υπογράφοντας την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών, δημιουργώντας έτσι μια γέφυρα φιλίας (…)».

Και συνεχίζει: «Νίκο, από το βάθος της καρδιάς μου, σου εύχομαι υγεία και επιτυχία σε όλες τις μελλοντικές σου προσπάθειες. Εμείς, από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε δεσμευόμενοι για την ολοκλήρωση αυτού του ιστορικού ψηφίσματος, συνεργαζόμενοι στενά με όλες τις άλλες προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις στα Σκόπια και την Αθήνα».

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί