Αφγανιστάν: Ο αρχηγός της αστυνομίας σκοτώθηκε από πυροβολισμούς στην Κανταχάρ

Ο ανώτατος διοικητής των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, ο στρατηγός Σκοτ Μίλερ, διέφυγε σήμερα σώος από πυροβολισμούς εναντίον του κτιριακού συγκροτήματος του κυβερνήτη στην επαρχία Κανταχάρ, ωστόσο ο ισχυρός επικεφαλής της αστυνομίας Αμπντούλ Ραζέκ σκοτώθηκε, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε πως ο σωματοφύλακας του κυβερνήτη πυροβόλησε τον Ραζέκ στην πλάτη μόλις οι αξιωματούχοι εξήλθαν από τη συνάντηση. Ο κυβερνήτης και ο τοπικός επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών NDS τραυματίστηκαν.

Πολλοί Αφγανοί και ξένοι αξιωματούχοι ασφαλείας δήλωσαν πως ο Ραζέκ, ένας από τους πιο ισχυρούς διοικητές του Αφγανιστάν, που έχει φήμη απηνούς διώκτη των Ταλιμπάν, σκοτώθηκε.

Ο Μίλερ, που συμμετείχε σε μια συνάντηση με αξιωματούχους ασφαλείας ενόψει των βουλευτικών εκλογών που διεξάγονται το Σάββατο, δεν τραυματίστηκε, ωστόσο δύο Αμερικανοί τραυματίστηκαν από διασταυρούμενα πυρά και απομακρύνθηκαν από το σημείο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ συνταγματάρχης Κνουτ Πίτερς.

«Επαρχιακοί αξιωματούχοι περιλαμβανομένου του κυβερνήτη, του αρχηγού της αστυνομίας και άλλων αξιωματούχων συνόδευαν τους ξένους προσκεκλημένους στο αεροπλάνο όταν σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί», δήλωσε ο Σαΐντ Τζαν Χακρεζβάι, επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί