Η “Ανατροπή” για τις εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου

Με αφορμή τις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου (ΙΣΗ) η παράταξη “Ανατροπή Ενωτική Κίνηση για την αλλαγή στον Ιατρικό Σύλλογο” δημοσιοποιεί τη θέση της:

 

Γιατί δεν συμμετέχουμε στις εκλογές για το Δ.Σ.

Παρά την δυναμική εκλογική μας παρουσία στις προηγούμενες εκλογές αλλά και την συνεπή παρουσία μας καθόλη την διάρκεια της θητείας του απερχόμενου ΔΣ, δεν καταφέραμε να αλλάξουμε την μέχρι τώρα πρακτική της πλειοψηφίας του απερχόμενου Δ.Σ.

Σε μια χρονική περίοδο, που στο χώρο της υγείας επιχειρούνται πολύ σημαντικές αλλαγές, όπως η καθολική κάλυψη των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, η προσπάθεια καθιέρωσης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε αστικό περιβάλλον, οι αλλαγές στην εκπαίδευση των ειδικευομένων, οι αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης του μόνιμου ιατρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία καθώς επίσης και οι αποκαλύψεις για τεράστια σκάνδαλα που αμαυρώνουν το επάγγελμά μας (ΚΕΛΠΝΟ, NOVARTIS), η σημερινή ηγεσία του ΙΣΗ διακρίθηκε για τις επιδόσεις της στην αφωνία ή σε ανούσιες αντιπολιτευτικές κραυγές.

Ανεξάρτητα από το αν η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΙΣΗ συμφωνεί ή διαφωνεί με τα παραπάνω, θα έπρεπε κατά την γνώμη μας να έχει θέσεις και προτάσεις και να αποτελεί πρωτοπορία σε ζητήματα που σχετίζονται με την υγεία στην χώρα μας και την βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών των γιατρών τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό περιβάλλον, προς όφελος αρχικά των πολιτών και δευτερευόντως των γιατρών.  Αντ’ αυτών, η σημερινή ηγεσία έχει μετατρέψει τον σύλλογο:

 

  • σε συνδικαλιστικό όργανο ορισμένων ιδιωτών και σε γραφείο οργάνωσης κοινωνικών – «κοσμικών» εκδηλώσεων καθώς και
  • σε όχημα εξυπηρέτησης  μικροπολιτικών φιλοδοξιών που αποτελεί και τον  κύριο λόγο που έχει απαξιωθεί στα μάτια ενός μεγάλου  αριθμού συναδέλφων μας αλλά και στην ίδια την κοινωνία.

 

Εμείς, τα μέλη της  ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, επιθυμούμε να συμμετέχουμε σε μια διαφορετική και πιο θεσμική λειτουργία του ΙΣΗ. Ο καιρός, που εκλεγμένοι αντιπρόσωποι αναλάμβαναν ανεξέλεγκτα την προάσπιση των συμφερόντων ενός κλάδου ή και της κοινωνίας ολόκληρης έχει μάλλον περάσει ανεπιστρεπτί.

Επιπροσθέτως και με δεδομένο πως δεν υπηρετούμε κανένα κομματικό

καθήκον, δεν θεωρούμε ότι έχουμε να προσφέρουμε κάτι στο  Δ.Σ. του συλλόγου την δεδομένη χρονική συγκυρία.

 

Γιατί συμμετέχουμε στις εκλογές για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

Η απόφασή μας για συμμετοχή στις εκλογές του ΠΙΣ απορρέει από την επιθυμία μας να συνδράμουμε, σε συνεργασία με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του ιατρικού κόσμου, σε έναν εποικοδομητικό διάλογο για όλες τις μεγάλες αλλαγές που συμβαίνουν αυτό το διάστημα στο χώρο της υγείας ώστε να αποκτήσουν θετικό πρόσημο και για την κοινωνία και για τον κλάδο. Επιπρόσθετα, θέλουμε να συμβάλλουμε στην αποτροπή της άλωσης του ΠΙΣ από γνωστές ιατρικές τηλεπερσόνες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που, από τα χρυσοποίκιλτα σαλόνια τους, αρέσκονται σε ακροδεξιές ακροβασίες οι οποίες δεν τιμούν και δεν  ενισχύουν το κύρος του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας.

 

Τι σκεφτόμαστε για το μέλλον                   

Θα παραμείνουμε σε επιφυλακή για θεσμικές παρεμβάσεις τα επόμενα χρόνια και θα αναζητήσουμε νέους τρόπους οργάνωσης της δράσης μας, με όραμα και μορφή τέτοια, που θα καταφέρουν να εμπνεύσουν, να κινητοποιήσουν και να συσπειρώσουν όλον εκείνο τον ιατρικό κόσμο, ο οποίος πιστεύει ότι ο ιατρικός σύλλογος είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν απλό  συνδικαλιστικό – γραφειοκρατικό φορέα και μάλιστα παλιάς κοπής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί