Ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης στο υφιστάμενο Δικαστικό Μέγαρο

Η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου στη παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, όπως επίσης η συντήρηση του σημερινού Δικαστικού Μεγάρου στη Λ. Δικαιοσύνης συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤ.ΥΠ) του Υπουργείου Υποδομών Γιάννη Χαρωνίτη και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρη Ροζάκη.

Όπως έγινε γνωστό, την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου με προϋπολογισμό 190.000 ευρώ, ποσό που διασφαλίστηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Το έργο βρισκόταν σε εκκρεμότητα από το 2016 και μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου και των θεσμικών φορέων ξεμπλοκαρίστηκε ενώ σε σύντομο χρόνο θα ακολουθήσει η δημοπρασία.

Επίσης την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν τεχνικές εργασίες (τομές εδάφους) που απαιτούνται στο οικόπεδο του νέου Δικαστικού Μεγάρου σε συνεργασία με την Αρχαιολογική υπηρεσία, για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ύπαρξης αρχαιολογικών ευρημάτων. Μάλιστα οι Κτιριακές Υποδομές (ΚΤ.ΥΠ) έχουν εντολή να ετοιμάζουν τον σχετικό φάκελο για την δημοπρασία του έργου με ΣΔΙΤ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί